Pedagógus lelki nap Szepsiben

Gábor Bertalan | 3.5.2015

Amint arról már többször is hírt adtunk Szepsiben 2015. szeptember 1-jén keresztény gondolkodású pedagógusok és nevelők közreműködésével megnyitja kapuit a Boldog Salkaházi Sára Magyar Tannyelvű Egyházi Iskolaközpont. A szervezők a kölcsönös elvárások és igények tisztázására 2015. május 2-án ismét lelki napra hívták az érdeklődő pedagógusokat. A találkozó első előadója Dr. Juhász Attila, tornai plébános volt, aki előadásában a keresztény nevelés és tanítás mibenlétét és fontosságát taglalta. A második előadó Dr. Száraz János, buzitai plébános, esperes-helyettes volt, aki doktori disszertációja alapján Boldog Salkaházi Sára testvér életét és munkásságát hozta szív közelbe. 

 

A megjelentek szemmel láthatólag örültek a hallottaknak és látottaknak. Megerősítést nyertek, hogy meglátni korunk szükségletét és bátran késznek mutatkozni azok negatív hatásának és következményeinek enyhítésére, pedagógusfeladat a javából.

 

Jó volt látni az előadók felkészültségét és elkötelezettségét, az alakuló pedagógusgárda elszántságát és készségét, hogy a felmerülő nehézségek, kétségek és bizonytalanságok ellenére készek beszállni a jézusi bárkába. Ezt azzal a biztos reménnyel teszik, hogy az, aki a meghívást és a kiválasztást eszközli, az mindig a történelem ura lesz és marad.

 

A jelentkező pályázók meghallgatása előreláthatólag 2015. május 26.-án lesz. Az udvarnoki Szent István egyházi iskola és a szepsi boldog Salkaházi Sára egyházi intézmény közös lelki napja május 30.-án lesz Udvarnokon, amikor a megbízott vezetők közös tanújelét adják a kölcsönös támogatásnak és segítségnyújtásnak.

 

Pridajte prvý príspevok do diskusie
Meno, priezvisko:
Správa:
Overenie::
12 + 9 =
Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Pedagógus lelki nap Szepsiben
|
Készítette: romkat.sk
|
close