Ünnepi szentmise 2015 Pünkösdjén

foto: N.K. | 25.5.2015

Ünnepi szentmise 2015 Pünkösdjén

 

A szentmise kezdetén plébánosunk így köszöntötte a megjelenteket: Kedves Hívek – itt a templomban, a Szent Erzsébet Idősek Otthonában és szerte a nagyvilágban, akik a világhálón követik ünnepi szentmisénket!

 

A visszajelzésekből tudom, hogy sokan nagy hálával és szeretettel követik a templomunkból közvetített szentmiséket és a többi liturgikus cselekményeket.

 

Ma újabb kinccsel gazdagodott templomi közösségünk. Kivetítő segítségével a szentmise cselekedetei olyan helyről is követhetők, ahonnan eddig nem volt lehetőség látni, hogy mi történik a szentélyben. Sőt, a kivetítő lehetővé teszi énekszövegek megjelenítését és képmeditáció tartását is.

 

Ezért néhány hónappal ezelőtt nagy örömmel és hálával fogadtam K. Norbert testvérünk kezdeményezését, hogy tovább fejlesztve eddigi lehetőségeinket, műszakilag megoldja az említett problémát és így ma ünnepélyesen megáldhatom és üzembe helyezhetjük a technikának ezeket a nagyszerű vívmányait.

 

Méltó és igazságos, hogy Isten jóságát hálás szívvel megköszönjük értelmünk megvilágosodásáért, akaratunk tettrekészségéért és azért a vágyért, hogy emberségünk minden adottságával az Ő dicsőségét, embertársaink javát és lelkünk üdvösségét szolgálhatjuk.

 

A szentmise végén a plébános úr röviden ismételten beszámolt a 2015. szeptember 1-jén beinduló Boldog Salkaházi Sára egyházi intézményről. Arra kérte a híveket, hogy buzdítsák, bátorítsák gyermekeinket, unokáinkat és ismerőseinket: éljenek a lehetőséggel, írassák be, taníttassák és neveltessék csemetéiket olyan lelkiségben és tudásban, hogy felnőve egyházunknak és népünknek oszlopos tagjaivá válhassanak.

 

További szép ünneplést kívánva otthon a fehér asztalnál arra kérte a hívek sokaságát, hogy folytassák a szent és áldott együttlétet. Kegyelemteljes pünkösdi ünnepeket kívánt mindenkinek, aki érti a szavunkat és osztozik örömünkben.

 

Az ünnepi áldás után a plébános úr a sekrestyében misét hallgató gyermekeknek mézeskaláccsal kedveskedett, amit külön erre az alkalomra készített egy csécsi mézeskalácsos.

  

Pridajte prvý príspevok do diskusie
Meno, priezvisko:
Správa:
Overenie::
25 + 24 =
Ma 6.5.2021 van, névnapját unnepli Ivett, holnap Gizella.
Gratulálunk!
Hírek
Ünnepi szentmise 2015 Pünkösdjén
|
Készítette: romkat.sk
|
close