A Boldog Salkaházi Sára Egyházi Intézmény I. családtalálkozója

Gábor Bertalan | 21.11.2015

A Boldog Salkaházi Sára Egyházi Intézmény I. családtalálkozója

2015. november 21-én került megrendezésre az intézmény első családtalálkozója. Karácsony közelsége ugyanis nagy fényt vet a család titkára.

Isten Fiának megtestesülése a férfi és a nő egyetemes történetének új kezdetét nyitotta meg. Ez az új kezdet egy családban történt - Názáretben. Jézus Krisztus, a második isteni személy egy családban született meg. Jöhetett volna látványos módon, mint egy harcos, mint egy császár, de nem: egy családnak a fiaként jött el.

Ezt a fontos üzenetet szemléljük a jászolban Karácsony ünnepén. Isten úgy döntött, hogy egy emberi családban születik meg, melyet ő maga formált, a Római Birodalom határszélén, egy félreeső falucskában. Nem Rómában, a birodalom fővárosában, nem egy nagyvárosban, hanem egy szinte láthatatlan, sőt rosszhírű peremvidéken. Az evangéliumok is szinte szólásmondásként említik: „Jöhet-e valami jó Názáretből?” (Jn 1,46).

A világ számos részén ma is így beszélnek a keresztény családokról, főleg amikor a különböző többségnek a peremkerületeiről van szó. Nos, mivel éppen ott, a nagy birodalomnak peremén vette kezdetét a legszentebb és legjobb történet - Jézus története az emberek között, ott, ahol ez a család volt, ezért egyetlenegy jó szándékú család sem eshet kétségbe.

Mindezek fényében és tudatában került sor a családtalálkozóra, ahol volt táncház, kézimunka, kolbászkészítés.

A lelki találkozó közös imádsággal kezdődött. A következő találkozók egyike december 13-án délután négy órakor lesz, amikor is a plébániatemplom déli bejárata előtt megáldásra kerül a Jubileumi Kapu. A szertartás után a Nyugdíjasok Klubjában ünnepélyesen átadják a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara lisztadományát.

 

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Borsod – Abaúj – Zemplén megye, megyei szervezete, Taskó József, megyei elnök vezetésével, 2015. november 19-én, Mezőcsáton 500.- kg lisztadományt ajándékozott közösségünknek abból az őrölt búzából, amelyet a nyár folyamán a Kárpát-medence gazdái adtak össze Szent István Király ünnepe kapcsán.

 

Mérlegelve a szükséget és az adott helyzetet az a meggyőződés született, hogy 50 kg-ként a liszt egy részét tovább ajándékozzuk a két iskolai étkezdének és a Szent Erzsébet Idősek Otthonának. A fennmaradó részből Karácsonyra egy-egy kenyér süttetik a Boldog Salkaházi Sára egyházi intézmény családjai asztalára. Ezzel szeretnénk eleget tenni az adakozók szándékénak, hogy amint a sok millió búzaszem egy lisztté lett, úgy legyenek Karácsony szent ünnepén eggyé népünk családjai a hitben, az erkölcsben, a lelkületben, a kultúrában és a magatartásban határon innen és határon túl.

         

Ma 11.5.2021 van, névnapját unnepli Ferenc, holnap Pongrác.
Gratulálunk!
Hírek
A Boldog Salkaházi Sára Egyházi Intézmény I. családtalálkozója
|
Készítette: romkat.sk
|
close