A Vox Columbellae zenés áhítata a jászóvári premontrei apátsági templomban

Gábor Bertalan | 27.12.2015

2015. december 27-én a jászóvári premontrei apátsági templomban egy letűnni látszó idő utolsó sóhajaként, zenés áhítatot tartott az alapítás 10. évfordulóját ünneplő Bodnár Attila vezette Vox Columbellae vegyes-kar.

 

A tudósítás írójának, aki közel 50 év távlatából – amikor először volt ebben a templomban a boldogemlékű Buczkó Emil, a II. Rákóczi Ferenc, premontrei gimnázium utolsó igazgatója temetésén – úgy tűnt, hogy búvópatakként ismét feltört az élni akarás erőteljes vágya.

 

E falak között, ahol egykor élt, tanult és imádkozott többek között a papköltő, Mécs László is, most néhány ének, vers és dal erejéig ismét felszínre tört a lassan feledésbe kényszerült evangéliumi kulturális érték. Köszönet érte a helyi Csemadok értékmentő törekvésének és mindazoknak, akik fontosnak tartják az értékőrzést és annak továbbadását.

 

Csak kívánni lehet és kérni oda föntről és egymástól értékőrzés további bátorságát, kitartását, hűségét és bizalmát Isten üzenetében: „Összetöröm az igát nyakukon és szétzúzom a bilincseket…” (Jer 30, 8).

GB.

 

 

FOTO

Ma 11.5.2021 van, névnapját unnepli Ferenc, holnap Pongrác.
Gratulálunk!
Hírek
A Vox Columbellae zenés áhítata a jászóvári premontrei apátsági templomban
|
Készítette: romkat.sk
|