Meghívó - Bodolló

Gábor Bertalan | 9.4.2016

Örömmel tudatjuk, hogy Bodolló község polgárai az idén emlékeznek településük első írásos említésének 700. évfordulójára. Közösségi életük jelentős helye a templom volt, amely a II. világháborúban annyira megsérült, hogy kénytelenek voltak azt lebontani. Újat építeniük csak a rendszerváltozás után volt lehetőségük, amelyet 20 évvel ezelőtt szentelt fel Mons. Alojz Tkáč, kassai érsek-metropolita, aki 10 éve ebben a templomban vette át Őeminenciája Dr. Erdő Péter, bíboros, Magyarország prímás-érseke kezéből a jubiláló 100 éves makranci templom új oltárába elhelyezendő Szent István Király ereklyét.

 

A kerek jubileumok kapcsán Mons. Bernard Bober, kassai érsek-metropolita meghívására a bodollói Sarlós-Boldogasszony tiszteletére emelt filiális templomban, 2016. május 13.-án 16:00 órai kezdettel hálaadó szentmisét mutat be Dr. Erdő Péter, bíboros, Esztergom-budapesti érsek, aki ünnepélyesen megáldja a jubileumokra készült szárnyas-oltárt, Király Tamás és Kiss Virág Glória alkotását.

 

Programunk

16:00 – ünnepi bevonulás

16:05 – JUDr. Ing. Slavomír Borovský, polgármester köszöntője

16:10 – Mons. Bernard Bober, érsek - metropolita köszöntője

16:15 – az irgalmasság koronája

16:45 – szentmise

17:45 – engesztelő Szentségimádás

 

18:00 – a Budapest XVIII. került egyházi iskoláinak

és a szepsi Boldog Salkaházi Sára egyházi iskolaközpont

testvériskolai egyezményének aláírása

 

Az ünnepségre az egyházközség hívei és lelkipásztorai tisztelettel és szeretettel hívnak és várnak minden engesztelőt a határ mindkét oldaláról.

 

 

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Meghívó - Bodolló
|
Készítette: romkat.sk
|