Elsőáldozás magyar nyelven Szepsiben

Gábor Bertalan | 8.5.2016

 

2016. május 8-án a Boldog Salkaházi Sára egyházi iskola harmadik osztályos római katolikus gyermekei járultak először szentáldozáshoz.

 

Csécsi Erika

Horváth Božena

Horváth Veronika

Magyar Dávid

Molnár Veronika

Polyák Róbert

Ribár Vanda

Rybár Jessika

Rybár Zdeno

Szabó Ferenc Mátyás

Zsiga Otília

 

Az ünnepség közös bevonulással vette kezdeték a Jubileumi kapun át, mintegy jelezve a megtapasztalt és továbbadó irgalmasságot.

 

A szentmise végén a gyermekek köszönetet mondtak Oceák Molnár Zsuzsa hitoktatónőnek és Szaniszló Mária az osztályfőnöknőnek. Megköszönték a szülők, a nagyszülők és a keresztszülők áldott szeretetét és a lelkipásztori gondoskodást.

 

A köszöntők után az iskola alkalmi leánykórusa üdvözölte az elsőáldozókat, majd közösen a templomtérre vonultak, ahol Ing. Zachariás István Kassa megye alelnöke és Ing. Iván László az Arriva cég igazgatója átadták a cég ajándékát, egy iskolabuszt, amit a gyerekek – az áldás után - azonnal birtokba is vettek.

 

Köszönet mindenkinek, akik értik az idők jelét, amit a napi evangélium nyomatékosan is hangoztatott: Atyám, legyenek mindnyájan egy (Jn 17,21. Legyen bennük szeret, mert ott ahol egység van és szeretet, ott jövő van és megmaradás. 

 

 

FOTÓgaléria itt:

 

Ma 21.4.2021 van, névnapját unnepli Konrád, holnap Csilla.
Gratulálunk!
Hírek
Elsőáldozás magyar nyelven Szepsiben
|
Készítette: romkat.sk
|
close