Bérmálkozás - 2016

Gábor Bertalan | 28.5.2016

 

 

2016. május 28.-án 10:00 órai kezdettel Mons. Alojz Tkáč, kassai emeritus érsek-metropolita plébániaközösségünk fiataljai számára kiszolgáltatta a bérmálás szentségét. Az ünnepség a papság a szentkapun történő ünnepélyes bevonulásával vette kezdetét.

 

A főpásztor szentmisei bevezetője után két szülő üdvözölte az apostolutódot. Dobos Beáta ezekkel a szavakkal köszöntötte a nyugalmazott érsekfőpásztort.

 

Excellenciás Érsek Atya! Életünknek vannak pillanatai, amikor szülőként nagyon átérezzük, hogy lehetőségeink korlátoltak. Vannak pillanatok, amikor sem az öröm, sem pedig a bánat feldolgozására nincs kellő erőnk.

 

Ez a nap is ilyen, amikor gyermekeink az Egyház előtt, az Egyházban és az Egyház által meg lesznek jelölve az Egyházhoz és az egymáshoz való tartozás szentségével.

 

Örülünk, hogy mindez az Ön közvetítésével történik.

 

Ebben a szentmisében szeretnénk támogatni Önt annak kérésében, hogy ez az ünnep a Krisztushoz és az Ő Egyházához való kapcsolat megerősítése legyen. Az öröm és a remény napja, nem pedig az Egyháztól való búcsúzásé. Excellenciás Érsek úr! Örülünk, hogy ismét itt van velünk! Dicsértessék a Jézus Krisztus!

 

 

Miután a szülők gyűrűcsókra járultak folytatódott szlovák – magyar – latin nyelvű szentmise. A szentbeszéd után következett a bérmálás. A 125 gyermek közül 30-an kérték a szentség magyar nyelven történő kiszolgáltatását.

 

A szentmise záró áldása előtt két bérmálkozó mondott köszönetet a nyugalmazott érsekfőpásztornak és mindazoknak, akik elősegítették a szentség méltóságteljes vételét. Szlovákul Molnár Roland, magyarul Nagy Júlia, a Boldog Salkaházi Sára egyházi iskola kilencedikes diákja mondott köszönetet:

 

Főtisztelendő Érsek atya!

 

Köszönjük a Gondviselésnek, hogy felnőtté válásunk idejében megkaptuk a Szentlélek különös segítségét. Köszönjük, hogy ezt az ajándékot valódi apostolutód által kaptuk. Köszönjük, hogy mindezt az anyanyelvünkön kaptuk.

 

Adja Isten, hogy életünk méltó bizonyítéka legyen hálánknak azok iránt, akik segítségünkre vannak felnőtté válásunkban.

 

Tiszteletünk és hálánk jeléül, fogadja tőlünk ezt a virágcsokrot. Dicsértessék a Jézus Krisztus!

 

Videó itt:

 

Ma 16.4.2021 van, névnapját unnepli Csongor, holnap Rudolf.
Gratulálunk!
Hírek
Bérmálkozás - 2016
|
Készítette: romkat.sk
|
close