Cserkésztábor Aranyidán

Gábor Bertalan | 5.7.2016

 

 

2016. július első hetében tartotta nyári táborát a szepsi 12-es számú Bercsényi Miklós cserkészcsapat, akinek a tagjaival együtt portyáztak az ország több csapatából érkezett cserkészek, sőt hárman egyenesen Kárpátaljáról jöttek.

 

A vasárnap egyik megható órája volt a szentmise, amelyet Schmotzer Péter ötödikes papnövendék, Szalontay Ábel és Horvát Milan segédletével mutatott be Gábor Bertalan szepsi esperes-plébános.

 

Az egybegyűltek a szentbeszéd kezdetén közösen hallgattak bele a csendbe: Isten üzentébe, hogy ráérezve annak szépségére rohanónak tűnő világunkban készségesebben tudjanak megállni, szétnézni és elindulni a megoldások túloldalára, mint a forgalmas út átkelőhelyén a gyalogos. 

 

A szentmise végén Szpisák Zsuzsanna, a tábor parancsnoka mondott köszönetet a szentmise bemutatásáért és adta át a táborozók ajándékát – a Mátyás Király jegyzetfüzetet, ahová bejegyzésre kerülhetnek az értékes gondolatok és egy a cserkészek kötötte erdei virágcsokrot, amelyet Szpisák Ádám születésnapjára készítettek. Az ünnepelt az oltárra tette ajándékul, ami tovább ajándékozódott. Ez is szép példája és bizonyítéka a cserkészélet fontosságának és érdemének.

 

A szentmise befejeztével az esperes úr rövid interjút készített a tábor egyik oszlopos tagjával Bartók Zoltánnal. 

Ma 24.6.2021 van, névnapját unnepli Iván, holnap Vilmos.
Gratulálunk!
Hírek
Cserkésztábor Aranyidán
|
Készítette: romkat.sk
|
close