Ökumenikus istentisztelet a Jubileumi országos métabajnokság kapcsán Szepsiben – 2016. szeptember 10-én a Szent Rókus kápolnánál.

Gábor Bertalan | 11.9.2016

Az SZMCS első métabajnokságára 20 évvel ezelőtt került sor Szepsiben. 2016. szeptember 9-11. között ismét Szepsi adott otthont immár a 18. Országos Métabajnokságnak, ahol több mint kétszáz cserkészt fogadtak.

A 20 év során, számos helyszínen rendeztek métabajnokságot, ahol többször nyert a szepsi csapat métakupát. 2007-ben hazai pályán aratott győzelmet.

A helyi csapat az idén augusztus elején kezdte el az edzéseket.

A szepsiek a SZMCS egyedüli csapataként kétszeres „zsinórgyőzelem”-et ért el. Az országos métabajnokságokon 1999-2001-2002 és 2006-2007-2008-ban hozták el suhanc kategóriában a kupát. A vándorserleg három egymást követő győzelem után a győztesnél marad, így már a második métakupa birtokosai.

Az elért eredményekért, az összetartozás kitartásáért ökumenikus istentisztelet keretében adtak hálát a cserkészek.

 

Az igeliturgiát Gábor Bertalan, szepsi esperes-plébános vezette.

Igét hirdetett: Varga Balázs, szádelői ref. lelkipásztor.

Az éneket vezette: Lépes Lívia.

 

Az idei kupa győztese:

Kölyök kategória – Bős

Suhanc kategória – Érsekújvár

Kopott Csillag - Szepsi

 

Csak kívánni lehet a tettrekészség további készségét, a kölcsönös felelősségtudat erősödését és a hűséges kitartást az emberibb ember és a magyarabb magyar lelkiség megtartásáért.

 

FOTÓGALÉRIA itt

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Ökumenikus istentisztelet a Jubileumi országos métabajnokság kapcsán Szepsiben – 2016. szeptember 10-én a Szent Rókus kápolnánál.
|
Készítette: romkat.sk
|
close