Zarándoklat Nyíregyházáról

Gábor Bertalan | 1.10.2016

 

A Keresztény Értelmiségi Szövetség nyíregyházi alapszervezetének tagjai Keresztes Dénes, elnök vezetésével jubileumi zarándokokként meglátogatták a szepsi plébániai templomot és a bodollói Sarlós-Boldogasszony filiális templomot.

 

A zarándokok meghatódva hallgatták a templom történetét, és benne az itt élők történetét, ami szorosan egybenőtt. A sokat emlegetett és megélt hasonlat a fák gyökereiről és a szél kihívásiról láthatóan elgondolkodtatta a látogatókat, akik mint mondták, épültek és erősödtek a hallottakból.

 

A zarándoklat többes céllal indult: elősegíteni a keresztény értelmiségi szövetség helyi szervezetének megalakítását, egyengetni a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Iskola és a szepsi Boldog Salkaházi Sára Iskolaközpont egymáshoz való közeledését. Az első lépések a két intézmény igazgató-helyettesi szintjén a találkozón megtörtént. Az ígéretes folytatás rövidesen továbbfejlődik.

 

Szerény megvendégelés után a zarándokok Bodollóra érkeztek, ahol megtekintették Király Tamás és Kis Virág Glória alkotását a Sarlós-Boldogasszony szárnyas-oltárt. A bevezető ismertetés után megnyitott oltár láthatóan elérzékenyítette a csodálkozókat, akik látva látták és hallva hallották, hogy mit jelent a szél kihívásaira való gyökerekkel történő válasz, mit jelent hinni és megélni, hogy a gyökerek télen is élnek, hogy a megnyesett fa kizöldül, hogy a jó fa jó gyümölcsöt terem és a rossz fa nem hoz jó gyümölcsöt…

 

A közös ima, a gondok és a tervek kölcsönös megosztása erősebbé tette úgy az itt élőket, mint a határon túli nemzettársakat.

 

Adja Isten, hogy Nagyasszonyunk közbenjárására a közös terveket siker koronázza, a szakadozó szálak megerősödjenek, és így napjaink szél fergetege ne tudjon kárt okozni se határon innen, se határon túl.

 

 

Ma 6.5.2021 van, névnapját unnepli Ivett, holnap Gizella.
Gratulálunk!
Hírek
Zarándoklat Nyíregyházáról
|
Készítette: romkat.sk
|
close