Zarándoklat Nyíregyházáról

Gábor Bertalan | 1.10.2016

 

A Keresztény Értelmiségi Szövetség nyíregyházi alapszervezetének tagjai Keresztes Dénes, elnök vezetésével jubileumi zarándokokként meglátogatták a szepsi plébániai templomot és a bodollói Sarlós-Boldogasszony filiális templomot.

 

A zarándokok meghatódva hallgatták a templom történetét, és benne az itt élők történetét, ami szorosan egybenőtt. A sokat emlegetett és megélt hasonlat a fák gyökereiről és a szél kihívásiról láthatóan elgondolkodtatta a látogatókat, akik mint mondták, épültek és erősödtek a hallottakból.

 

A zarándoklat többes céllal indult: elősegíteni a keresztény értelmiségi szövetség helyi szervezetének megalakítását, egyengetni a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Iskola és a szepsi Boldog Salkaházi Sára Iskolaközpont egymáshoz való közeledését. Az első lépések a két intézmény igazgató-helyettesi szintjén a találkozón megtörtént. Az ígéretes folytatás rövidesen továbbfejlődik.

 

Szerény megvendégelés után a zarándokok Bodollóra érkeztek, ahol megtekintették Király Tamás és Kis Virág Glória alkotását a Sarlós-Boldogasszony szárnyas-oltárt. A bevezető ismertetés után megnyitott oltár láthatóan elérzékenyítette a csodálkozókat, akik látva látták és hallva hallották, hogy mit jelent a szél kihívásaira való gyökerekkel történő válasz, mit jelent hinni és megélni, hogy a gyökerek télen is élnek, hogy a megnyesett fa kizöldül, hogy a jó fa jó gyümölcsöt terem és a rossz fa nem hoz jó gyümölcsöt…

 

A közös ima, a gondok és a tervek kölcsönös megosztása erősebbé tette úgy az itt élőket, mint a határon túli nemzettársakat.

 

Adja Isten, hogy Nagyasszonyunk közbenjárására a közös terveket siker koronázza, a szakadozó szálak megerősödjenek, és így napjaink szél fergetege ne tudjon kárt okozni se határon innen, se határon túl.

 

 

Ma 27.2.2021 van, névnapját unnepli Edina, holnap Ákos, Bátor.
Gratulálunk!
Hírek
Zarándoklat Nyíregyházáról
|
Készítette: romkat.sk
|
close