Jubileumi szentmise Bodollón

Gábor Bertalan | 14.10.2016

 

 

2016. október 13-án a Bodollói Sarlós-boldogasszony filiális templomban Fatimai engesztelő imatalálkozó volt, amelyet először 14 esztendeje, 2002. október 13-án tartottak. A Pásztor Zoltán, püspöki helynök vezette papi korona keretében a határ minkét oldaláról érkező hívek és papok hálát adtak a Gondviselésnek, hogy azóta minden hónap 13-án itt összegyűlhetnek, az utóbbi években immár határtalanul.

 

A lelki találkozó a Fatimában őrzött Mária-szobor másának a megáldásával kezdődött. A 2 méter magas új szobor hársfából készült. A Szűzanya aranyszegélyű fehér ruhában van ábrázolva, kezén rózsafüzérrel. Koronája egy későbbi időben lesz elhelyezve. 

 

Az életnagyságú Mária-szobor Király Tamás és Kis Virág Glória alkotása, akik az idén 20 éve felszentelt templom szárnyas-oltárképét is készítették, amelyet Bernard Bober kassai érsek jelenlétében Erdő Péter bíboros, Esztergom – budapesti érsek áldott meg ez év május 13-án.

 

A szobrot, miután a helynök megáldotta, négy férfi vette a vállára, ünnepélyesen vitték be a templomba és helyezték el a templom szentélyében. Ezt követően az egybegyűltek elimádkozták az isteni irgalmasság rózsafüzérét, amit szentmise követett. A szentbeszéd után a hívek közösen elimádkozták Ferenc pápa felajánló imáját, amelyet 2013. október 13-án imádkozott Rómában, a Fatimai kegyszobor előtt. A találkozó - amit Szlovákiai Mária Rádió élőben közvetített - szentségimádással, szentségi áldással és köszönetnyilvánítással zárult.

 

99 éve – 1917. október 13-án - Fatimában a többezres tömeg látta az ú.n. „Napcsodát”.  Az alapvető kérdés azonban nem az, hogy a Nap valóban táncolt-e Cova de Iria fölött. Az Egyház számára nem a Sátán politikai hatalma jelenti a kihívást, hanem az az erkölcsi rossz, amelyet a politika sok esetben megtestesít és szolgál.

 

Fatima titka nem atombombáról, nem nukleáris fegyverekről, nem a Pershing rakétákról, nem SS20-asokról szól. Tartalma kizárólag hitünkre vonatkozik. Ha egy földrész - Európa - hitét veszti, az rosszabb, mint egy nemzet megsemmisülése. Ki nem látná? Európában a hit egyre fogy!

 

Csak az önteltek és a tudatlanok nem veszik ma tudomásul, hogy amikor minden rózsásnak tűnik, a világ látóhatárán baljós fellegek gyülekeznek.

 

A kilátástalanság sötétjében azonban egy kis fény pislákol Fatima egén, ahol Isten 1917. október 13-án a Napot és a felhőket titokzatos módon kezelte. Ezzel, mint mennyei pecséttel igazolta, hogy a három zsenge gyermek igazi próféta volt, és megerősítette azt a nem kevésbé mennyei intelmet, hogy ha nem leszünk olyanokká, mint a gyermekek, nem megyünk be a Mennyek Országába.

 

Fatima legfőbb üzenete az, hogy minden körülmény között igyekezzünk hiteles keresztényként élni. Ahhoz, hogy elkerüljük a fenyegető pusztulást, őszinte bűnbánatot kell tartanunk.

 

 

Ma 21.6.2021 van, névnapját unnepli Alajos, holnap Paulina.
Gratulálunk!
Hírek
Jubileumi szentmise Bodollón
|
Készítette: romkat.sk
|
close