Egyházközségi zarándoklat

Gábor Bertalan | 30.10.2016

 

 

2016. október 29-én 45 tagú egyházközségi autóbuszos zarándoklat indult Esztergomba, amelyen részt vettek a hívek nemcsak Szepsiből, de Makrancról, Bodollóról, Kassáról és Somodiból is.

 

A reggel 5:00-kor induló zarándokok 10:40-kor érkeztek meg Esztergomba, hogy ott részt vegyenek a Mária Rádió imacsoportjainak meghirdetett találkozón, ahol előadást tartott Dr. Csókay Andrés, agysebész, Dr. Székely János, segédpüspök és Dr. Szabó Tamás, a Mária Rádió elnöke.

 

A nagyszerű előadások után a megjelentek a Mária Rádió élő közvetítésében elimádkozták a rózsafüzért. Az ötödik tizedet a rádió szepsi önkénteseinek oszlopos tagja, Melega Mária vezette. A közös ebéd után idegenvezető kíséretében megtekintettük a Bazilika nevezetességeit, amit szentmise következett. A püspök atyával együtt miséztek lelkipásztoraink. Zarándokaink a szentáldozás után a hálaadásra - sokak megelégedésére és örömére - a „Magnificatot” énekelték - szlovákul.  Csoportunknak a kiadások minden tételét Esztergomban a Mária Rádió fedezte.

 

Este 22:30-kor érkeztünk haza. A téli időszámítás következtében az éjszakai pihenés egy órával meghosszabbodott, így a vasárnapi szentmisén mindnyájan örömmel és sok lelki élménnyel a szívünkben vehettünk részt.

 

A tanúságtételek és a megéltek alapján nyilvánvaló, hogy nemcsak a nap, de az életvitel és a magatartásforma vágya is tökéletesebb lett bennünk, amiért ezúton is köszönet és hála mindenkinek, akik emlékezetessé és testben - lélekben eredményessé tették a számunkra a zarándoklatot.

 

A mellélet képek sokatmondóak.

     

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Egyházközségi zarándoklat
|
Készítette: romkat.sk
|
close