Gulag emlékezés Somodiban

Gábor Bertalan | 26.11.2016

 

 

A Magyar Cserkészszövetség, a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont és a Csemadok Szepsi Alapszervezete 2016. november 24-én GULAG emléknapot szervezett a munkatáborokba elhurcoltak tiszteletére és emlékére.

 

Aznap délelőtt a Szepsi Városi Művelődési Központban „Mi a GULAG?”címmel, Köteles László, megyei képviselő tartott előadást, valamint elhangzott Köteles Ágoston visszaemlékezése, amit a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont emlékműsora követett.

 

Ezt követően Katonai bemutató következett a hagyományőrző csoport jóvoltából és Mit ettek a Gulagon címmel a diákok megkóstolhatták a csalánlevest, az ízetlen teát és a száraz-fekete kenyeret. Majd Gyalogtúra – következett Szepsiből a somodi posta épületéhez. Közben Méta rendezvény volt az alsó tagozatos diákok részére a Szepsi 12-es számú Bercsényi Miklós cserkészcsapat szervezésében.

 

Az Emléktábla - avatás ünnepségének kezdetén a somodi posta épületénél, Kocsis Tibor, okleveles mérnök, helyi polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd Bittey Levente, kassai konzul üdvözölte a megjelenteket.

 

Az ünnepi liturgia kezdetén Gábor Bertalan, körzeti esperes imádkozott, amit Bartko Elek, somodi plébános, címzetes esperes felszentelő imája követett, majd főtisztelendő Dr. Vakles Attila, görögkatolikus parókus imádkozott és nagytiszteletű Molnár Árpád, református lelkipásztor elmélkedett.

 

Az ünnepi megemlékezés Köteles László köszönetével zárult, amit záró áldás és nemzeti ima közös éneklése követett.

 

Köszönet és hála mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak az emlékezés méltóságteljes megünnepléséhez.

 

Emléktábla megáldás - Somodiban, 2016.11.24.

 

    

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Gulag emlékezés Somodiban
|
Készítette: romkat.sk
|
close