A szepsi esperesi körzet kántorainak I. találkozója

Gábor Bertalan | 3.12.2016

1Mint Isten kedves gyermekei, legyetek az ő követői és 2éljetek szeretetben, ahogy Krisztus is szeretett minket, és odaadta magát értünk jó illatú áldozati adományként az Istennek.”

(Ef 5,1-2)

Takács Dénes, jánoki plébániai kormányzó, Mons. Gábor Bertalan szepsi esperes plébános támogatásával szeretettel hívta az esperesi körzet egyházközségeinek kántorait a Szepsiben, 2016. december 3-án, megtartandó továbbképző találkozóra. Fontosnak tartotta mindazok összegyűjtését, akik szívünkön viselik az egyházzene szent, egységes és művészi, valamint minőségi, tudatos és szakmailag pontos művelését.

A találkozó helyszíne a Szepsi plébánia volt.

Programja:

09:00 megnyitó - Gábor Bertalan, esperes

09:10 Előadás: Az Advent és  a Karácsony liturgiája, énekei, énekrendje. Takács Dénes, plébániai kormányzó

10:00 kérdések feltevése, válaszok, beszélgetés.

10:30 – 11:00 kávészünet

11:00 – 12:00 gyakorlati óra a Szepsi plébániatemplom orgonájánál, orgonaismeret, énektanulás, a népénekének helyes vezetése. A találkozó 12 órakor, énekelt Úrangyalával zárult.

Dénes atya kérte, hogy aki teheti, hozzon magával Kottás Harangszó/Hozsanna és Éneklő Egyház imakönyvet. Szeretettel invitálta a plébánosok munkatársait, hogy találkozzanak, megismerjék egymást, elmondják örömeiket, gondjaikat és tovább képezve önmagukat, egyre tökéletesebben szolgálhassák a katolikus liturgiát, és rajta keresztül mindenkit közelebb vezethessenek a Mindenható Istenhez.

A találkozót gondviselésszerűen megtisztelte becses jelenlétével Havasi József, karnagy és becses felesége, valamint Dr. Marek Cetko, orgonatanár Nagyszombatból.  A kántorok láthatóan örültek a kezdeményezésnek. Igénylik a törődést. Jó volt látni, hogy miként valósult meg Pál apostol buzdítása: 19Egymás közt énekeljetek zsoltárt, himnuszt és szent énekeket. Énekeljetek és ujjongjatok szívből az Úrnak. 20Adjatok hálát mindig mindenért Urunk, Jézus Krisztus nevében az Istennek, az Atyának.” (Ef 5,19-20).

A következő találkozó nagyböjt elején lesz. Remélhetőleg nagyobb érdeklődés kíséretében.

Ma 21.4.2021 van, névnapját unnepli Konrád, holnap Csilla.
Gratulálunk!
Hírek
A szepsi esperesi körzet kántorainak I. találkozója
|
Készítette: romkat.sk
|
close