Ádventi zenés áhítat

Gábor Bertalan | 4.12.2016

 

2016. december 4.-én ádvent II. vasárnapján délután 3 órai kezdettel Takács Dénes, jánoki plébániai kormányzó rendezésében és szervezésében ádventi koncert volt templomunkban František Beer, orgonaművész, és Marek Klein, szólóénekes közreműködésével.

 

Az elhangzott zeneszámok August Gottfried Ritter és Johann Sebastian Bach műveiből, valamint az ádventi liturgia egy-egy jelesebb darabja nemcsak lélekemelő volt, de bizonyítéka annak az európai keresztény kultúrának is, ami nélkül a ma nemzedéke sem tudásban, sem művészetben, sem közgondolkodásban nem lenne ott, ahol van.

 

Bárcsak a ma nemzedéke időben felismerné értékeit és ragaszkodva ragaszkodna hozzá, hogy korunk kísértésének pergőtüzéből győztesen kerülhessen ki.

 

Köszönet a szervezőknek, a megjelenteknek és a segédkezőknek, hogy az áhítat gyümölcsöző volt. Külön köszönet Cehelnik István és Kuzma Norbert technikusoknak, hogy a zenei élmény képmeditációval és párosulhatott. A jelenlevők nemcsak hallhatták, de láthatták is mindazt, ami a kóruson történt.

 

Követve a Honlapunk „www.romkat.sk” látogatottságának számjelzését egyértelmű, hogy többen látták a közvetítést. Az adásközben felmerülő hibákat kérjük jelezni a sekrestyében a 00421 55 460 35 29 – es telefonszámon.  

 

Fotógaléria itt:

 

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Ádventi zenés áhítat
|
Készítette: romkat.sk
|
close