Megérkezett a lisztadomány

Gábor Bertalan | 11.12.2016

 

 

Taskó József a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Borsod – Abaúj – Zemplén megye, megyei szervezete elnöke, sok jóakaratú gazdának és adakozónak köszönhetően 2016. szeptember 20.-án Szendrőn 2000.- kg lisztadományt ajándékozott a szepsi esperesi körzetnek abból az őrölt búzából, amelyet a nyár folyamán a Kárpát-medence gazdái adtak össze Szent István Király ünnepe kapcsán.

 

Az adományozottak mérlegelve a szükségletet és az adott helyzetet arra a meggyőződésre jutottak, hogy a liszt egy részét tovább ajándékozzák a helyi iskolák étkezdéinek, a Szent Erzsébet Idősek Otthonának és a rászoruló roma családoknak. Süttetnek több óriási karácsonyi kalácsot is, amelyet az esperesi körzet plébánosai az egyes plébániatemplomokban az éjféli szentmisék után megáldanak, megszegnek és megtörnek. Ezzel is szeretnének eleget tenni az adakozók nemes szándékénak, hogy amint a sok millió búzaszem egy lisztté lett, úgy legyen Karácsony szent ünnepén eggyé népünk - hitében, erkölcsében, lelkületében, kultúrájában és magatartásában, határon innen és határon túl.

 

A lisztadomány Szojka János támogatásával és Dobos Zoltán hathatós közreműködésével jutott el hozzánk, amiért ezúton is köszönetet mondunk nekik.

 

Az adomány ünnepélyes átadása és átvétele 2016. december 13-án lesz Bodollón, a 16:30-kor kezdődő szentmisében, amelyet a Mária Rádió élőben közvetít a 100,6 MHz-en és hallható lesz a www.mariaradio.sk honlapon.

 

Hacsak lehet, legyünk egyek az imában és a hálaadásban, a templomban, ill. a rádiókészüléknél. 

 

 

 

 

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Megérkezett a lisztadomány
|
Készítette: romkat.sk
|
close