Fatimai engesztelő imatalálkozó Bodollón

Gábor Bertalan | 15.1.2017

2017. január 13-án Bodollón megtartották az idei első engesztelő és imatalálkozót, ami immár 15 éve minden hónapban rendszeressé vált. A határ mindkét oldaláról érkezők száma a kellemetlen időjárás ellenére is azt bizonyítja, hogy zarándokok értik az idők jelét: szükségünk van egymásra, egymásra bízott bennünket a Gondviselés. A Szűzanya iskolájába járók ismét hálát adtak, köszönetet mondtak, erőt, bátorítást és kitartást kértek a mindennapi keresztjeik méltó viseléséhez.

 

A lelki találkozó kezdetén - megélve az Úr Jézus figyelmeztetését: „Hacsak jeleket és csodákat nem láttok, nem hisztek.” (Jn 4,48) – a jelenlevők meghallgatták Pekár József, fafaragó mester tanúságtételét, hogy mit jelent számára az ittlét és a közelmúltban személyesen hogyan tapasztalta meg a Szűzanya különös segítségét. 

 

A szentmise főcelebránsa Tóth István atya volt, a határ közeli Hidvégardó plébánosa, aki elmélkedésben többek között a sorsközösség felismerésének és felvállalásának a fontosságát és a szükségességét hangsúlyozta. 

 

A közmondás azt tartja, hogy a szeretet hiteles jele – a másokkal való osztozás. mondta köszöntőjében Király Antal, az egyháztanács világi elnöke. Urunk Jézus Krisztus megkeresztelkedésekor nyilvánvalóvá lett az irgalmasság ősforrása, aki azért küldetett, hogy sorstársunk legyen. Osztozzon létünkben. Emberré lett, kora, népe tagja, hogy Őáltala, Ővele és Őbenne az Atya gyermekei és egymásnak testvérei legyünk.

 

Jézus Krisztus megjelenésében nyilvánvaló lett, hogy mindenkire sok más érték is bízatott: szellemi, lelki kincs – anyanyelv, kultúra, művészet, liturgia, népzene, népszokás, néphagyomány. Mindaz, aki ezen értékeket feladja, önmagát adja fel. Jövőjét és megmaradását. Történelmi küldetését. Ezért is tartják rendszeresen ebben a templomban is a fatimai engesztelő imatalálkozó.

 

Az ide zarándoklók a fatimai jelenések 100. évfordulójára megkülönböztetett igyekezettel készülnek. Május 13-ára ólomüveg ablak készül, egy soknyelvű evangéliumi üzenettel: Tartsatok bűnbánatot, és higgyetek az evangéliumban.” (Mk 1,15), valamint szeretnék a Szűzanya nemrég elkészített fatimai szobormásának a megkoronázását is megvalósítani.

 

A szervezők továbbra is szeretettel hívnak és várnak minden áldozatkész engesztelőt és imádkozót, hogy a belső megtérés külsőleg is láthatóan tanúsítsa az őszinte bűnbánatot és megtérést ahhoz, aki „reményt és jövőt” (vö. Jer 29,11) ígért és adott nekünk is, határon innen és határon túl.

GB.

 

    

Ma 6.5.2021 van, névnapját unnepli Ivett, holnap Gizella.
Gratulálunk!
Hírek
Fatimai engesztelő imatalálkozó Bodollón
|
Készítette: romkat.sk
|
close