A VOCES és a VOX COLUMBELLAE énekkarok zenés áhítata Szepsiben

Gábor Bertalan | 13.2.2017

2017. február 12-én délután a Voces és a Vox Columbellae énekkar zenés áhítatot tartott a plébániatemplomban.

Éneklésükkel, mint mindig, úgy most is a harmónia hirdetői, megteremtői voltak, amiért ezúton is nagy köszönetet mondunk.

Globalizálódó világunkban érdemes megszívlelnünk Ferenc pápa egyik a minap elmondott elmélkedését, aki szerint a nők nélkül nincs harmónia a világban – jelentette ki a február 9-én reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

Férfi és nő nem egyforma, egyik sem feljebb való a másiknál. Ugyanakkor a nő és nem a férfi az, aki harmóniát visz a világba, és ezáltal megszépíti azt – hangsúlyozta szentbeszédében a pápa.

A szentmise igeliturgiája ezekben a napokban a teremtésről szól. Az aznapi olvasmány a nő teremtését írja le. Az Úr megteremtette a föld összes állatát, de a férfi nem talált magának társat, egyedül volt. Az Úr ekkor kivette egyik oldalbordáját, és megteremtette a nőt, akit a férfi saját húsából valónak ismert el.

Sokszor, amikor a nőkről beszélünk, funkcionálisan szólunk róluk – mondta a pápa: a nő erre, meg arra kell. A nő azonban olyan kincset hordoz, amely a férfinak nincs: harmóniát visz a teremtett világba. Ahol hiányzik a nő, ott nincs harmónia. A nő az, aki megtanít pátyolgatni, cirógatni, gyöngéden szeretni, és amely a világot széppé teszi. Nélküle a világ nem lenne ilyen szép, nem lenne harmonikus.

Ez a tény a zenés áhítaton – a Hangokban és a Kisgalamb hangjában - különösen is bizonyítást nyert. Köszönet érte mindenkinek.

Megcsodáltuk a hangok harmóniáját, de különösen azt a szépen megénekelt tagadhatatlan tényt, hogy Isten azért teremtette a világot és a férfi mellé az asszonyt, hogy mindnyájunknak legyen édesanyja: a mennyben és a földön.

 

 

Ma 21.6.2021 van, névnapját unnepli Alajos, holnap Paulina.
Gratulálunk!
Hírek
A VOCES és a VOX COLUMBELLAE énekkarok zenés áhítata Szepsiben
|
Készítette: romkat.sk
|
close