Fatimai engesztelő imanap Bodollón

Gábor Bertalan | 14.3.2017

 

2017. március 13-án immár 174. alkalommal tartottak Fatimai engesztelő imatalálkozót Bodollón a Sarlós-Boldogasszony filiális templomban, ahol 2002. október 13. óta havi rendszerességgel találkoznak a hívek a határ mindkét oldaláról, hogy közösen engeszteljenek és imádkozzanak népünk lelki megújulásáért. A mostani lelki találkozót Fábry Péter, perényi plébános vezette, akivel együtt miséztek a környék lelkipásztorai.

 

A lelki találkozó hagyományosan a Fatimai Szűz szobrának ünnepélyes behozatalával kezdődött, amit közös rózsafüzér imádság, szentmise és Szentségimádás követett. 

 

A főcelebráns homíliájában a csend, az engesztelés fontosságáról és aktualitásáról beszélt. Engesztelni annyit jelent, mint viszont szeretni a mindig szerető, irgalmas felénk hajló Istent, aki Fiában, Jézus Krisztusban megmutatta nekünk Arcát.  Felénk hajolt, mert tudja, hogy ha egy pillanatra is elveszítjük az Arcát, elveszítjük az arcunkat. (Zelk Zoltán)

 

Az ünnepi szónok elmélkedése kapcsán ismét nyilvánvaló vált Jézus Szíve és Szűz Mária Szeplőtelen Szíve tiszteletének fontossága, mint az engesztelés hatékony és értékes formái. Király Antal, az egyházközség világi elnöke, köszöntve a jubiláló lelkipásztort a fatimai jelenések közelgő centenáriumával kapcsolatban arra buzdította a jelenlevőket, hogy folytassák imahadjáratukat a szűkebb pátria lelki megújulásáért. A lassan immár 15 éve havi rendszerességgel végzett ima gyümölcsei kezdenek látszani. A nemrég megnyílt egyházi iskola, a Mária Rádió hallgathatósága, a hívek egymásra találása a határ mindkét oldaláról, jeles főpapok - köztük Erdő Péter, bíboros - ide látogatása, a helyi templom új szárnyas-oltár képének, a Szűzanya szobrának elkészítése és május 13.-ai ünnepélyes megkoronázása Bernard Bober, érsek-metropolita által arra enged következtetni, hogy a reményt és jövőt adó ígéret napjainkban is beteljesül.

 

Az ünnepi szónok arra is felhívta a jelenlevők figyelmét, hogy a közeljövőben meglátogatja a szűkebb pátriát Bőjte Csaba, ferences rendi szerzetes. Március 20.-án, hétfőn délután 5 órakor előadást tart Buzitán a helyi kultúrházban, március 21.-én, kedden este 6 órakor szentmisét mutat be a perényi plébániatemplomban, március 22.-én, szerdán délután 5 órakor Kassán az Orsolyiták templomában mutat be szentmisét és este 6 órakor előadást tart a Szent Gellért pasztorációs központban.

 

 

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Fatimai engesztelő imanap Bodollón
|
Készítette: romkat.sk
|
close