Ünnepi megemlékezés az 1848/49-es eseményekről

Gábor Bertalan | 15.3.2017

 

Egyetlen nemzedék sincs felmentve a harctól. Mi sem. Nekünk is meg kell harcolni a harcot: az igazi szabadságért, az életért, a házasságért, a családért, a kultúráért, az anyanyelvért s mindazért, ami földünket, s életünket kereszténnyé teszi. Ma hatványosan igaz Isten szolgájának Robert Schumannak a meggyőződése: „Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz többé Európa”.

 

Koleszár Izabella tanárnő vezetésével ezt a gondolatot támasztotta alá gyermekeink rövid megemlékezése 2017. március 16-án reggel a becsengetés után.

 

Pillár Tamás a következőkben kötötte csokorba az emlékezők kéréseit:

 

  1. Urunk, Jézus Krisztus, Szentlelked által add meg mindnyájunknak az igaz hit, a biztos remény és a cselekvőszeretet erényeit.

 

Kérünk Téged, hallgass meg minket.

 

  1. Urunk, Jézus Krisztus, Szentlelked által világosítsd meg értelmünket, tedd hitelessé szavainkat és szeretetteljessé cselekedeteinket.

 

Kérünk Téged, hallgass meg minket.

 

  1. Urunk, Jézus Krisztus, Szentlelked által add meg nekünk a kölcsönös megbocsátás készségét, hogy elfeledve sérelmeinket, újból megtaláljuk az egymáshoz vezető utat.

 

Kérünk Téged, hallgass meg minket.

 

  1. Urunk, Jézus Krisztus, Szentlelked által add felismernünk az igazi értékeket s azokhoz ragaszkodni soha meg ne szűnjünk.

 

Kérünk Téged, hallgass meg minket.

 

  1. Urunk, Jézus Krisztus, Szentlelked által ösztönözz minket keresni egymás kezét, hogy hitünk, anyanyelvünk és kultúránk védelmében egységesen cselekedjünk.

 

 

A keresztek és a kopjafák felkiáltójelek. Nincs felesleges áldozat. Amíg van Istenben bízó, küzdő ember, addig van Isten megáldotta jövő is.

Éljen az evangéliumi szabadság és a keresztény szolidaritás!

Éljen az értékek Európája és a mennyei Haza – bennünk és a nemzetek között!

 

2017. március 19-én a Csemadok rendezésében volt ünnepi megemlékezés a temetőn a kopjafánál. A képek magukért, pontosabban rólunk beszélnek.

 

   

        

Ma 6.5.2021 van, névnapját unnepli Ivett, holnap Gizella.
Gratulálunk!
Hírek
Ünnepi megemlékezés az 1848/49-es eseményekről
|
Készítette: romkat.sk
|
close