Böjte Csaba atya a keleti végeken

Gábor Bertalan | 22.3.2017

 

Nagyböjt harmadik hetének elején népmisszióval felérő elmélkedéssorozatot tartott Böjte Csaba, ferences atya a kelti végeken. Hétfőn Buzitán, kedden Perényben, szerdán Kassán találkoztak vele az érdeklődők.   

 

Perényben Fábry Péter, helyi plébános köszöntötte az egybegyűlteket. Örömmel nyugtázta, hogy Csaba testvér, bizalommal fordult hozzájuk, ahol értő szívekre és segítő kezekre talált úgy anyagiakban, mint lelkiekben. A Hími Kurzilló közösség tagjai, akik már több éve támogatják az atya akcióit, most is kivették részüket az út megszervezésében, megrendezésében és sikerében.

 

A perényi koncelebrált szentmisét a Mária Rádió egyenes adásban közvetítette. A felvezetőben Szent Kalkuttai Teréz anya egyik mondását idézték: „Kalkuttát az egész világon megtalálod. Csak a szemedre van szükséged, hogy láss. Mindenütt vannak emberek, akik nincsenek szeretve, akiket senki nem akar, akin senki nem segít, akik ki vannak taszítva és el vannak felejtve. Ez a legnagyobb szegénység. Csak a mennyországban fogjuk megtudni, mivel tartozunk a szegényeknek azért, hogy segítettek nekünk jobban szeretni az Istent.“

 

A missziós elmélkedéssorozat is ezt az egyetemes testvériséget szolgálta. A résztvevők Csaba testvérrel együtt elmélkedtek a testi és lelki irgalmasság fontosságáról, a keresztény nevelés nehézségeiről és a fiatal nemzedék jövőjéről.

 

Köszönet az önkormányzatok, az iskolák és az egyházközségek vezetőinek és képviselőtestületeinek, valamint a mozgalmak tagjainak, önkénteseinek és a megjelenteknek mindennemű anyagi és lelki támogatásért.

GB.

 

     

Ma 24.6.2021 van, névnapját unnepli Iván, holnap Vilmos.
Gratulálunk!
Hírek
Böjte Csaba atya a keleti végeken
|
Készítette: romkat.sk
|
close