A Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont II. tanévzárója

Gábor Bertalan | 2.7.2017

 

 

2017. június 30-án igeliturgiával zárult az idei tanév. A hálaadó ünnepi liturgia bevonulással vette kezdetét. Bevonulás alatt a diákok, a tantestület tagjai, a szülők, a nagyszülők és az iskolabarátok a kivetítőről a 91. zsoltár első három versszakát énekelték. A menetben az oltárhoz vitték a ballagó 9. évfolyam és az óvodások tablóját.

 

A közös bűnbánat után meghallgattuk Isten üzenetét:”Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítlek titeket”. (Mt 11,28)  A homília után egy rövid zenei mű csendült fel Lukács Katalin, tanítónő előadásában.

 

A hívek könyörgését a diákok imádkozták. Az igazgató úr ünnepi beszéde után a ballagó kilencedikesek búcsúját hallhattuk.

 

Ezután a tanév névszerinti értékelése következett az oklevelek átadásával. Közben a Sára testvérről szóló himnuszt énekeltük a kivetítőről.

 

Az esperes úr az elsőáldozóknak egy-egy rózsafüzért ajándékozott, arra bátorítva őket - kérjék meg szüleiket, tanítsák meg őket imádkozni a rózsafüzért és jöjjenek Bodollóra együtt imádkozni népünk lelki megújulásáért.

 

Az ünnepi áldás után a Himnusz következett és az elvonuló ének: a 42. zsoltár.

 

Iskolánk két éves. A két éves gyermek ez idő tájt különféle betegségekkel küzd, amit általában idővel kinő. Remélhető ez a mi esetünkben is így lesz.

 

Örülünk, hogy felültünk, felálltunk és most járni tanulunk. Köszönet mindazoknak, akik tárt karokkal várják az ingatag botladozókat.

 

Ezúton is bátorítunk minden diákot, szülőt és pedagógust – induljunk bátran az Úr Jézus és egymás felé. Érdemes. Az elért fizikai teljesítmények és szellemi eredmények jól láthatók. A lelkiek még váratnak magukra. Ehhez el kell indulni. Mindenkinek saját magának, mint a kicsi gyermeknek. Erre senkit sem lehet kényszeríteni: se diákot, se tanárt, se szülőt.

 

Csak bátorítani lehet és várakozni kell. Nagy türelemmel, odaadással és kitartással. Az eredmény látható lesz, hiszen nem akárki hív - maga az Úr: „Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítlek titeket”.

 

Ma 24.6.2021 van, névnapját unnepli Iván, holnap Vilmos.
Gratulálunk!
Hírek
A Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont II. tanévzárója
|
Készítette: romkat.sk
|
close