Kenyéráldás Szepsiben

Gábor Bertalan | 20.8.2017

 

 

Amint arról már beszámoltunk, hála Istennek immár hagyománnyá vált, hogy a gazdák Kárpád-medence szerte Szent István király ünnepe kapcsán búzát gyűjtenek, amelynek lisztjéből elkészül a megáldandó kenyér és a liszt többi része szétosztásra kerül az arra rászorulók között határon innen és határon túl.

 

Az idén erre a célra a szűkebb pátriából is – néhány tettre kész elkötelezett jóvoltából - 1000 kg búza gyűlt össze, ezzel is megmutatva az itt élők szellemi, lelki és anyagi értékeik iránti felelősségtudatát és sorsközösség vállalását. A közösen összeadott búza lisztjéből sütött 25 kenyeret futár hozta az esperesi körzet ünnepségeire.

 

Hozzánk Mgr. Szalay Gábor jóvoltából jutott, amely az ünnepi szentmisében került megáldásra, és amit Vajda Mária, a szomszédos Szent Erzsébet Idősek Otthona lakója vett át, és vitt el szétosztásra a bennlakóknak.

 

Ezúton is hálás köszönet minden adakozónak, szervezőnek, futárnak és segítőnek. Adja Isten, hogy amint a sok millió búzaszem egy lisztté lett, úgy legyünk mindnyájan egyek Isten végtelen szeretetében.

 

Sok millió búzaszem

 

        

Ma 24.6.2021 van, névnapját unnepli Iván, holnap Vilmos.
Gratulálunk!
Hírek
Kenyéráldás Szepsiben
|
Készítette: romkat.sk
|
close