Könyvbemutató Buzitán

Gábor Bertalan | 27.11.2017

 

„A bezárt Biblia egyesít, a kinyitott Biblia szétválaszt.”

(Yves Congar, domonkos szerzetes)

 

Csáky Pál, az európai parlament képviselőjeként az idén februárban kérdésekkel fordult néhány egyházi személyhez. Felkérésében hangsúlyozta, hogy aggasztja az a szellemi-lelki kiüresedés, amelyet oly gyakran tapasztalunk napjaink Európájában. Szeretne ez ellen valamit tenni: egy kiadvány megjelentetését tervezte Fohász /Dialógus Európa lelkéért címmel, amely az idén, Karácsony előtt jelenhetne meg. Egy beszélgetős könyvről van szó, amelyben kérdéseket tett fel egyházi személyeknek, s ők belátásuk szerint válaszoltak a kérdésekre.

 

A kötet a Pro Futuro Hungarica polgári társulás gondozásában jelent meg. A szűkebb pátriában 2017. november 26-án lett bemutatva a buzitai oktatási központban.

 

Az ötletgazdát, Csáky Pált és szűkebb munkatársait, Peczár Károlyt és Dunajszky Évát, Mochňánsky József buzitai polgármester köszöntötte. A társszerzők közül megjelent, Bartal Károly Tamás, emeritus jászóvári premontrei apát, Vakles Attila, szesztei görög katolikus esperes - plébános és Gábor Bertalan, szepsi esperes - plébános.

 

A helyben megvásárolható könyvek után való nagyszámú érdeklődésből és a feltett kérdésekből arra lehet következtetni, hogy a téma foglalkoztatja a ma emberét.

Adja Isten, hogy a kiadvány nemcsak bezárva, de kinyitva is, olvasva, elolvasva, átelmélkedve és megélve egyesítse, ne pedig szétválassza olvasóit ezzel is hozzájárulva Európa és benne nemzedékünk jövőjének ígéretes építéséhez.

GB.

 

FOTOgaléria itt:

Ma 21.4.2021 van, névnapját unnepli Konrád, holnap Csilla.
Gratulálunk!
Hírek
Könyvbemutató Buzitán
|
Készítette: romkat.sk
|
close