Lelkigyakorlat

Gábor Bertalan | 28.11.2017

A Boldog Salkaházi Sára Egyházi Intézmény pedagógusainak második közös lelkigyakorlata

Puss Sándor jezsuita atya vezetésével 2017. november utolsó hétvégéjén tartotta Eperjesen a jezsuiták lelkigyakorlatos házában második közös lelkigyakorlatát az intézmény tantestülete. A szombat délutáni szentmisében a pedagógusok bekapcsolódtak a meghirdetett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő munkálatok sikeréért végzett imádságba.

Korunk ideológiai és kulturális gyarmatosítása idejében jót tett elcsendesedni és számot vetni a valódi értékekről. Látva látni és láttatni, hogy Isten újdonsága sohasem bocsátkozik megalkuvó tárgyalásokba, hanem a jövőbe néz.

Az ideológiai és kulturális gyarmatosítás csak a jelent nézi, megtagadja a múltat és nem néz a jövőbe. Éli a pillanatot, ezért nem tud maradandót, időtállót alkotni. Ez a magatartás, amely mindent egyenlővé tesz és eltörli a különbözőségeket, nagyon csúf bűnt követ el: káromolja a teremtő Istent, mert meg akarja változtatni a teremtés rendjét, amelyet nem az ember alkotott.

A pedagógusoknak, a nemzet napszámosainak elődleges küldetése, hogy valahányszor megjelenik egy-egy új ideológiai és kulturális gyarmatosítás - amely a történelem során már oly gyakran előfordult – orvosság, gyógyszer legyen, ami nem más, mint a tanúságtétel, mártírium, vagyis a vértanúság!  

Ebben erősítsen meg minden részt vevőt a Szentlélek.   

GB.

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Lelkigyakorlat
|
Készítette: romkat.sk
|
close