Fatimai engesztelő imatalálkozó december 13.-án

Gábor Bertalan | 13.12.2017

 

A 183. alkalommal megrendezett Fatimai engesztelő imatalálkozón – amelyet a Mária Rádió komáromi stúdiója élőben közvetített - hasonlóképpen, mint idáig, a rózsafüzér imádságot az adakozók kért szándékára imádkoztuk és a szentmise is a kért szándékokra volt bemutatva. Köztudott, hogy havonta sokan hozzák ide, a Szűzanyához örömeiket és bánatukat, hálájukat és aggodalmaikat, boldogságukat és gyászukat, hogy Vele együtt örüljenek, vagy szomorkodjanak. De azt is köztudott, sokan éppen azért jönnek vissza, mert az imaközösségében megtapasztalták, hogy zarándoklásuk és imájuk nem volt hiábavaló.

 

Életutunkon mindnyájan zarándokok vagyunk. Most is, Isten népeként jelentünk meg, zarándokseregként – határon innen és határon túl -, hogy egyenlő kötelességet és jogot, de ugyanakkor azonos lehetőséget kérjünk önmagunknak és minden itt élőnek, mert egy-egy kereszthordozó nemzet gyermekei vagyunk. De – az evangélium tanítása alapján hisszük, hogy keresztjeink révén, egy új ígéret hordozói is.

 

Ezért, ebben az ünnepi órában is, szétdarabolt, megosztott világunk, földrészünk és népeink lelki egységének megteremtésének érdekében ismét szent fogadalmat tettünk. Ünnepélyesen megígértük, hogy a Szentlélek segítségével igyekszünk azért cselekedni, hogy az igazság melletti kiállásunk, a kölcsönös megbocsátásra és kiengesztelődésre való törekvésünk, az evangéliumi élet iránti hűségünk és tettrekészségünk által egyre teljesebb legyen köztünk és bennünk az Úr Jézus irgalmas, megbocsátó, szent Szíve szerinti országa.

 

A lelki találkozón megkülönböztetett tisztelettel és szeretettel köszöntöttük Hajdu László, Budapest XV. kerületének polgármesterét és küldöttségét, akik azért zarándokoltak el Bodollóra, hogy kifejezzék tiszteletüket a közelmúltban elhunyt, falunk szülöttje: Mons. Kádasi István, tiszteletbeli kanonok, nyugalmazott rákospalotai esperes – plébános úr életművéért. A szentmise végén egy emléktábla leleplezésére és megkoszorúzására került sor, mivel Kádasi atya nem kevés anyagi és erkölcsi támogatásban részesítette az új templomunk felépítését.

 

A fényképek ismét önmagukért beszélnek.

         

Ma 6.5.2021 van, névnapját unnepli Ivett, holnap Gizella.
Gratulálunk!
Hírek
Fatimai engesztelő imatalálkozó december 13.-án
|
Készítette: romkat.sk
|
close