Meggyúlt a 3. gyertya is

Gábor Bertalan | 19.12.2017

 

Templomaink és közösségeink adventi koszorúján újabb gyertyát gyújtunk, immár a harmadikat. Ha egy kicsit messzebb nézünk családi és közösségi otthonainktól, nem egyszer látunk elhanyagolt gyermekeket, dacos, egymást mardosó embereket, feldúlt családi otthonokat és közösségeket. Gyengék vagyunk és esendők, de erősek leszünk, ha imáink, szenvedésünk és munkánk felajánlásával, mindannyiunk lelkében ismét elevenebb teret engedünk Urunknak, Jézusnak, aki az élő Isten bölcsessége és világossága.

 

Kedves kötelességünk, hogy életmagatartásunkkal tanúi legyünk Isten szeretetének. Jó szavunkkal, példánkkal, nevelésünkkel, a rászorultak testi-lelki megsegítésével, a szomorkodók megvigasztalásával sokat tehetünk a jóság és az irgalom terjesztéséért.  Igyekezzünk valóra váltani Szent Pál apostol ajánlását: „Örüljetek testvérek, az Úrban mindig, újra mondom, örüljetek. Ismerje meg mindenki szelídségeteket: az Úr közel van. Ne legyetek semmiben sem aggodalmaskodók, hanem mindenben terjesszétek kéréseiteket Isten elé”. (Fil 4,1-6)

 

Ó, Bölcsesség, aki a magasságbeli ajkáról jöttél, aki a kezdettől a végig mindeneket elérsz, aki erősen és szelíden kormányzol mindenkit: jöjj el és taníts meg minket a bölcsesség törvényére.

 

A templomi koszorún a 3. gyertyát Kuzma Ádám közreműködésével Rudy Márk, iskolánk adventi koszorúján Pillár Tamás közreműködésével gyúlt meg a gyertya.

 

Az iskolában a szertartás után a matematikai verseny győzteseit köszöntöttük, akiknek ezúton is gratuláltunk.

 

 

     

Ma 16.4.2021 van, névnapját unnepli Csongor, holnap Rudolf.
Gratulálunk!
Hírek
Meggyúlt a 3. gyertya is
|
Készítette: romkat.sk
|
close