Szenteste 2017 - Makranc

Gábor Bertalan | 25.12.2017

Karácsony szent titkának ünneplése Makrancon is szentmise keretében történt. A szentmise végén került megáldásra az a kenyér, amely a Nemzeti Agrárgazdasági Kamra lisztjéből készült.

 

Amint arról már másút is hírt adtunk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara adományozta liszt egy részét tovább ajándékoztuk az iskolai étkezdéknek: Buzitára, Makrancra, Szepsibe, valamint a Szent Erzsébet Idősek Otthonának és a bodolló – úti romatelep rászorulóinak. Ezzel kívántunk eleget tenni az adakozók szándékának, hogy amint a sok millió búzaszem egy lisztté lett, úgy legyen Karácsony szent ünnepén eggyé népünk hitében, erkölcsében, lelkületében, kultúrájában és magatartásában határon innen és határon túl.

 

A kenyérszeletek megáldása és kiosztása a szentmise után történt. A hívek a kurátorok közreműködésével a templom bejáratban vették magukhoz és vitték haza szeretteiknek, hogy ez által is mélyüljön egységünk határon innen és határon túl.

 

Az idén a környék gazdái is bekapcsolódtak a búzaadakozásba. Közel 1000.- kg búzát adakoztak erre a nemes célra. Külön köszönet ezért Szalay Gábor, Király Antal és Dobos Zoltán testvéreinknek, akik a búza adományozását, elszállítását, ill. liszt ide hozatalát megszervezték. Ezzel is kifejezve készségünket, hovatartozásunkat és eltökéltségünket a gyökereinkhez való ragaszkodáshoz.  

 

Karácsony második napján Lacko Mária, polgármesterasszony ünnepélyes keretek között vette át a lisztadományt megköszönve a nagylelkűséget és minden szolgálatot, amit a hívek úgy a templomban, mint a faluban hívőként és polgárként a közösségért tesznek.

 

 

      

Ma 6.5.2021 van, névnapját unnepli Ivett, holnap Gizella.
Gratulálunk!
Hírek
Szenteste 2017 - Makranc
|
Készítette: romkat.sk
|
close