Fatimai engesztelő imatalálkozó Bodollón

Gábor Bertalan | 14.1.2018

 

 

2017. január 13-án Bodollón megtartották az idei első engesztelő imatalálkozót. Sorrendben 184. alkalommal, ami immár több mint 15 éve minden hónapban rendszeressé vált. A határ mindkét oldaláról érkezők száma azt bizonyítja, hogy zarándokok értik az idők jelét: szükségünk van egymásra, mert egymásra bízott bennünket a Gondviselés. A Szűzanya iskolájába járók ismét hálát adtak, köszönetet mondtak, erőt, bátorítást és kitartást kértek a mindennapi keresztjeik méltó viseléséhez. Megélve az Úr Jézus figyelmeztetését: „Hacsak jeleket és csodákat nem láttok, nem hisztek.” (Jn 4,48).

 

A szentmise főcelebránsa a 41. születésnapját ünneplő Dr. Száraz János buzitai plébános, esperes-helyettes atya volt. Vele együtt miséztek a környék papjai, többek között más jubiláns is Hornyák Péter, nyugalmazott görög katolikus parókus, aki ebben a szentmisében mondott köszönetet élete 68., házassága és közelgő pappá szentelése 45 esztendejéért, és Fedorka Zsolt, csécsi plébános, aki a napokban ünnepelte 42. születésnapját.

 

A közmondás azt tartja, hogy a szeretet hiteles jele – a másokkal való osztozás. mondta a szentmise végén köszöntőjében Király Antal, az egyháztanács világi elnöke. Urunk Jézus Krisztus megkeresztelkedésekor nyilvánvalóvá lett az irgalmasság ősforrása, aki azért küldetett, hogy sorstársunk legyen. Osztozzon létünkben. Emberré lett, kora, népe tagja, hogy Őáltala, Ővele és Őbenne az Atya gyermekei és egymásnak testvérei legyünk.

 

Jézus Krisztus megjelenésében nyilvánvaló lett, hogy mindenkire sok más érték is bízatott: szellemi, lelki kincs – anyanyelv, kultúra, művészet, liturgia, népzene, népszokás, néphagyomány. Mindaz, aki ezen értékeket feladja, önmagát adja fel. Jövőjét és megmaradását. Történelmi küldetését. Ezért is tartják rendszeresen ebben a templomban is a fatimai engesztelő imatalálkozó.

 

A kurátor örömét fejezte ki a felett is, hogy jubiláns lelki atyákat köszönthetett a mai találkozón is. A szervezők továbbra is szeretettel hívnak és várnak minden áldozatkész engesztelőt és imádkozót, hogy a belső megtérés külsőleg is láthatóan tanúsítsa az őszinte bűnbánatot és megtérést ahhoz, aki „reményt és jövőt” (vö. Jer 29,11) ígért és adott nekünk is, határon innen és határon túl.

 

Cehelnik István, Simko Imre és Simko Ilona önkéntesek közreműködésével a Mária Rádió komáromi stúdiója a lelki találkozót élőben közvetítette, amiért sokak nevében ismételt köszönetet mondunk.

 

 

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Fatimai engesztelő imatalálkozó Bodollón
|
Készítette: romkat.sk
|
close