A család tanít meg szeretni…

Gábor Bertalan | 26.5.2018

A család az első közösség, ahol megtanítanak és meg tanulhatunk szeretni. Kitüntetett módon itt tanítjuk meg és tanuljuk meg a hitet és itt tanuljuk meg tenni a jót. A hitet, a szeretetet és a jó tevést azonban csak a család házi dialektusában, anyanyelven lehet jól elsajátítani, mert más nyelven a lényeg kevésbé érthető. A család jó közérzete döntő a világ és az egyház számára is, szem előtt tartva a sokféle kihívást és nehézséget, amelyek manapság napról napra adódnak. Az ember, ugyanis amikor egy keserű valósággal találkozik, amikor fájdalmat érez, amikor megrohanja a fájdalom és erőszakot tapasztal, akkor a család élet- és szeretetközösségében talál megértésre és ott tudja  legyőzni a nehézségeket – mondta a minap Ferenc pápa.

A családi tapasztalat emberi kiegyensúlyozottságot és bölcsességet nyújt. A jó család átadja a polgári értékeket, és arra nevel, hogy a társadalmi közösség tagjának érezzük magunkat és becsületes polgárként viselkedjünk. Egy nemzet csak akkor tud talpon maradni, ha a családok hatékonyan betöltik ezt a feladatot.

A keresztény hitet is a családban adjuk át. Itt tanulunk meg imádkozni, itt tanuljuk meg az alázatos, egyszerű imát, amely nyitott a reménységre, amit olyan öröm kísér, amely a személyek közötti harmóniából fakad és a szépségből, hogy együtt vagyunk és kölcsönösen támogatjuk egymást az élet útján, tudatában saját korlátainknak.   

2018. május 26-án jó volt együtt látni, hogy miként váltak valósággá Ferenc pápa gondolatai. Köszönet mindenkinek, aki elősegítette mindezek megértését és megélést

 

FotóGALÉRIA I.

FotóGALÉRIA II.

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
A család tanít meg szeretni…
|
Készítette: romkat.sk
|