A megnyesett fa kizöldül…

Gábor Bertalan | 31.5.2018

 

Dr. Erdő Péter, bíboros, prímás, érsek meghívásra Dr. Trenka Magdolna szervezésében 2018. május 30.-án, Budapesten a Prímási Palotában találkoztak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kánonjogi Intézet 1998-ban végzett első növendékei: Dr. Edelényi Judit, Dr. Gábor Bertalan, Dr. Rebres Mihály, Dr. Rónai Miklós, Dr. Trenka Magdolna, Dr. Schanda Balász, Dr. Szalay László és Dr. Tóth Ferenc.

 

A baráti találkozó során az egykori vezetőprofesszor nagy érdeklődéssel hallgatta volt diákjai életútját, és mikéntjét annak, hogy hol és hogyan hasznosítják az intézetben kapott és szerzett kánonjogi tudást. A bíboros válaszában és útravalóul a motiváció szükségességére figyelmeztetett, a nagyfokú, készséges tenni akarásra.

 

A találkozó ismételten igazolta, hogy a múlt nem mögöttünk van, de bennünk, miként a jövő is. Ezért fontos a szellemi, a lelki és a szaktudás gyökereinek ápolása, mert csak az ilyen állagú gyökereknek vannak és lesznek élettel telt hajtásai és válik valóra a bíboros-érsek egykori pappá szentelőjének, Dr. Lékai László, bíboros, püspöki jelmondata: A megnyesett fa kizöldül. 

 

tablókép

        

Ma 16.4.2021 van, névnapját unnepli Csongor, holnap Rudolf.
Gratulálunk!
Hírek
A megnyesett fa kizöldül…
|
Készítette: romkat.sk
|
close