Mindennek meg van a maga ideje (Préd 3,1)

Gábor Bertalan | 30.6.2018

 

 

Mindennek meg van a maga ideje– olvassuk a Prédikátorok Könyvében. Meg van az ideje az érkezésnek és meg van az ideje a távozásnak. Vagy ahogyan a költő fogalmaz: „Az élet örök búcsúzás. Ó, bárcsak tudnánk távozáskor fényt hagyni, mint a Messiás.” – mondta ünnepi beszédében Dr. Obsuth Éva, az egyháztanács tagja 2018. június 29-én, amikor hivatalosan is megtörtént a káplán atyák cseréje.

 

Dusán atyának köszönjük - mondta tovább az egyháztanácstag - a Fény és a Világosság tanúságtételét körünkben. Krisztián atyának köszönjük, hogy folytatni kívánja a Világ Világosságának – Krisztus Urunk – hűséges szolgálatát. Schmotzer Péter és Horňák Péter atyákat is köszöntöttük névnapjuk alkalmából. Jó volt együtt látni papjainkat az Úr oltáránál.

 

Adja Isten, hogy a hűséges szolgálat jellemezze a jövőben is papi életüket. Továbbra is imádkozzunk értük, hogy kételkedő világunk a papok és a hívek egységében rátaláljanak arra a Krisztusra, aki maga az Út, az Igazság és az Élet és így életünk: jövetelünk és elmenetelünk, földi vándorlásunk, értelmet és értéket nyerjen az evangélium tanításának fényében.

 

 

 

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Mindennek meg van a maga ideje (Préd 3,1)
|
Készítette: romkat.sk
|
close