Gara Ilona köszöntése

Gábor Bertalan | 9.7.2018

 

85 évvel ezelőtt született Somodiban. Közvetlenül a háborús évek után árvagyerekként egy Uhrovec-i intézetben nevelkedett, alapiskolát is itt végezte. 1950-ben a rozsnyói egészségügyi szakközépiskolában érettségizett és fogtechnikusként a szepsi egészségügyi intézet dolgozója lett. Tanulmányait munkája mellett is folytatta, továbbképző tanfolyamokon vett rész, és így lett idővel a szepsi fogászati laboratórium vezetője.

Munkáját szerette, és munkatársai teljes elismerését élvezte. 41 évet töltött el az első és egyetlen munkahelyén.

Mindig fontosnak tartotta a családot, két gyermekének megfelelő feltételeket biztosított. A család mellett, fontosnak tartotta a közösségekben való tevékenységet is. Különböző önkéntes szervezetekben és továbbképző körökben munkálkodott.

Nyugdíjba vonulása után 1991-ben, aktív tagja lett a helyi Nyugdíjasok Klubjának, ahol a mai napig a klub elnökeként tevékenykedik. Igyekszik mindent megtenni a szepsi nyugdíjasok életalkonyának kellemessé és hasznossá tételéért.

Naprakészen tevékenykedik, igyekszik olyan körülményeket teremteni, hogy az önbizalmukban kissé már megtört, elfáradt emberek is hasznosnak érezhessék magukat.

2001-ben megkapta Szepsi város díját. A napokban kerek születésnapja kapcsán Mons. Bernard Bober, kassai megyésfőpásztor külön áldásban részesítette.

Tevékenységéhez Isten áldását, a Szűzanya oltalmát, további alkotó erőt, egészséget és kitartást kívánunk.

 

Üdv az olvasónak

 

 

 

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Gara Ilona köszöntése
|
Készítette: romkat.sk
|
close