Hálaadó szentmise Nagyidán

Gábor Bertalan | 30.7.2018

 

Mons. Bernard Bober kassai érsek-metropolita megbízásából hálaadó ünnepi szentmisét celebrált Nagyidán Mons. Gábor Bertalan szepsi esperes plébános, Dr. Szalay László, nagyidai plébánossal, Belka, Oceák Izabella nagyidai kántornő 25 éves kántori szolgálata kapcsán, akit a negyedszázados hűséges és áldozatkész kántori szolgálatáért különáldásban részesített az érsekfőpásztor. Élete, áldozatkészsége és nagylelkűsége legyen továbbra is magasztos jele az Isten és az Egyház iránti szeretetnek – írta köszöntő áldólevelében a főpásztor.

 

A szentmise záró részében a jubiláló szolgálattevőt örömmel köszöntötték a hálás hívek nevében a nagyidai, a kamáróci és a gombosi egyháztanács képviselőtestület tagjai, valamint Dr. Beluscsák Gyula, nagyidai polgármester, aki polgármesteri kitüntetésben részesítette az ünnepeltet.

 

A köszöntők sorában ott voltak a hajdani, egykori kezdő énekkari tagok is, ezzel is jelezve a manapság sokat emlegetett gyökerek fontosságát. Most is bizonyságot nyert a népi bölcsesség, hogy ott, ahol épek a gyökerek, épek lesznek a hajtások is, és akinek van helye a templomban, az könnyebben találja meg a helyét az életben is.

 

A közös magyar – szlovák együtt imádkozás bizalomkeltő. Reméljük, hogy a következő 25 év eredménye más lesz, mint a mostani nyugat-európai tendencia…

 

       

Ma 6.5.2021 van, névnapját unnepli Ivett, holnap Gizella.
Gratulálunk!
Hírek
Hálaadó szentmise Nagyidán
|
Készítette: romkat.sk
|
close