Ultreya Makrancon

Gábor Bertalan | 26.8.2018

 

 

2018. augusztus 25-én ismét lelki találkozóra gyűltek össze Makrancon a határ mindkét oldalán élő cursillo mozgalom tagjai, hogy újabb lehetőséget adjanak a Lélek további munkálkodásának köztük és bennük.

 

A megcsappant létszám, a halkabb ének mintha némi fáradságról árulkodna, amit jó időben felismerni és komoly lelkiismeret vizsgálatot végezni a miértekről.

 

A mozgalom voltaképp épp ezért indult. A CURSILLO ugyanis egy katolikus lelkiségi mozgalom, amelynek lényege a keresztény lét örömének újra megélése. Spanyol eredetű szó, jelentése: kis vagy rövid tanfolyam. 1949-ben Eduardo Bonnin alapította Mallorca szigetén, aki 2008. február elején költözött az égi hazába, 91 évesen.

 

Az általában csütörtök estétől vasárnap estig tartó rövid együttlét bentlakással történik, ahol papok és világiak a katolikus hit lényeges igazságait mutatják be nemcsak előadással, hanem beszélgetésekkel, életpéldákkal. A résztvevők három napban Jézus személyére összpontosítják erőiket.

 

A Cursillo nem csupán ismeretet, tudást akar átadni, hanem a hit élményét is kínálja, amihez szükség van, a résztvevők egész lényére, szívére és lelkére.

 

Adja Isten, hogy a  Cursillo lényegéhez tartozó szentmisék, a közös imádságok, a párbeszédek, a beszélgetések sorozatta újra induljon, vagy rendszeresebbé váljon határon innen és határon túl.

 

 

FOTÓalbum itt:

Ma 24.6.2021 van, névnapját unnepli Iván, holnap Vilmos.
Gratulálunk!
Hírek
Ultreya Makrancon
|
Készítette: romkat.sk
|