Tudományos konferencia Budapesten

Gábor Bertalan | 2.10.2018

 

 

2018. október 2-án, Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi fakultásán „A részegyházak belső rendje” címmel tartotta tudományos konferenciával egybekötött tanévnyitó éves rendes ülését a Magyar Kánonjogi Társaság.

 

A konferenciát az egyetem egykori rektora, és a kánonjogi intézet elnöke, Őeminenciája Dr. Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek nyitotta meg és vezette.

 

„Az egyházmegyei zsinat kánonjog-történeti megközelítésből” címmel Dr. Szuromi Szabolcs Anzelm O.Praem., az egyetem jelenlegi rektora és a kánonjogi intézet elnöke tartott videós előadást, majd Dr. Frankó Tamás, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektora – „Az egyházmegyei hivatal és vezetése”, Dr. Juhász Gábor Tamás, megbízott előadó – „A plébánia fogalma és működése”, Balga Zoltán, doktorandusz, prágai katolikus lelkipásztor – „A főesperesek, esperesek és templomigazgatók  a hatályos jogban” címmel tartott előadást.

 

Örömmel hallgattuk a közelmúltban a bennünket is meglátogatott Zoltán atya előadását és a bíboros atya irányában tanúsított elismerését, aki hasonló örömmel látta és fogadta főegyházmegyénk két növendékét: főtisztelendő Mgr. Weiszer Attila, plébános atyát és Mgr. Halász Sándort, akik kánonjogi tanulmányokat folytatnak az intézetben.

 

 

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Tudományos konferencia Budapesten
|
Készítette: romkat.sk
|
close