Ünnepi hálaadás és látogatás

Gábor Bertalan | 14.10.2018

 

„Magasztalja lelkem az Urat…” (Lk 1,46)

 

2018. szeptember 14-én ünnepelte megalapításának 40. évfordulóját a híres-nevezetes Szepsi Asszonykórus. A negyvenéves áldásos és sikeres énekszolgálatuk kapcsán több társadalmi és közösségi szervezet köszönet-, és hálatelt üdvözletét küldte, ill. fejezte ki a kórustagoknak.

 

Egyházközségünk lelkipásztorai liturgikus szolgálatunk végzése miatt akkor személyesen nem örülhettek az ünnepeltekkel, de az Úr oltáránál szívesen adtak hálát mindazért, amit Isten népéért, városunkért és a szűkebb pátriáért tettek.

 

2018. október 14-én a kórus tagjai tiszteletüket tették plébániatemplomunkban, ahol becses jelenlétükkel és éneklésükkel fejezték ki hálájukat és köszönetüket a 40 év minden természetes és természetfeletti kegyelméért.

 

A szentmise záró áldása előtt egyházközségünk esperesplébánosa megköszönte a szíves megjelenést. További működésükhöz egy-egy emlékikon átadásával erőt és egészséget kívánt a tagoknak. Az Úr áldása kísérje nélkülözhetetlen tevékenységüket – mondta, nyomatékosan kívánva, hogy az Úr bővítse soraikat új tagokkal, az elhunytaknak pedig legyen osztályrésze a boldog, mennyei kórustagság.

 

A szentmisén részt vett Fazekas Sándor, a magyar kormány volt agrárminisztere és becses neje is, akiket megkülönböztetett tisztelettel köszöntött a főcelebráns és őket is megajándékozta a kórustagoknak készítetett emlékikonokkal, hiszen magyar kormány is nagyban hozzájárult a gyökerek ápolásához, a hagyományok őrzéséhez, a szellemi, lelki és anyagi értékek továbbadásához.

 

 

Fotógaléria itt:

Ma 16.4.2021 van, névnapját unnepli Csongor, holnap Rudolf.
Gratulálunk!
Hírek
Ünnepi hálaadás és látogatás
|
Készítette: romkat.sk
|