Egymillió gyermek imádkozta a rózsafüzért

Gábor Bertalan | 19.10.2018

2018. október 18-án, 9 órakor világszerte gyermekek imádkoztak fél órán át a békéért és az egységért. Karch Krisztián, káplán, Szalontay Zita és Ferencz Attila, hitoktatók vezetésével „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez a Szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont 5.6.7. osztályos diákjai és pedagógusai, valamint a szepsi szlovák nyelvű állami iskola diákjai és hitoktatói is csatlakoztak.

A kezdeményezés keresztény közösségektől, Venezuelából indult: miközben 2005 nyarán gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, a mellettük lévő asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra nemcsak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt ez a kezdeményezés.

Az akció kiinduló gondolata az a Szent Pio atyától származó gondolat, hogy „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

Úgy a Magyar, mint a Szlovák Katolikus Püspöki Konferencia csatlakozott ehhez a felhíváshoz, ezért mi is örömmel tettünk eleget ennek a kérésnek. Három tizedet magyarul az egyházi iskola, két tizedet a szlovák nyelvű alapiskola diákjainak vezetésével imádkoztuk.

Szilárd meggyőződésünk, hogy a játszótéri, a családi és a társadalmi rendezvényeken való találkozások mellett a közös imádkozás újabb lehetőséget teremtett a keresztény öntudat további felelősségteljes elmélyítésére.

 

 

fotóGALÉRIA itt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma 24.6.2021 van, névnapját unnepli Iván, holnap Vilmos.
Gratulálunk!
Hírek
Egymillió gyermek imádkozta a rózsafüzért
|
Készítette: romkat.sk
|