Árpád-házi Szent Erzsébet zarándoklat a Misszió Tours szervezésében

Gábor Bertalan | 17.11.2018

 

 

2018. november 17-én Kassa, Makranc és Bodolló célpontokkal zarándokutat szervezett a Misszió Tours iroda. Szent Erzsébet ünnepén a zarándoklat szentmisével kezdődött a Szent Mihály kápolnában. A szentmise után a zarándokok megtekintették a város nevezetességeit, többek között a lenyűgöző Szent Erzsébet-oltárt, Boldog Salkaházi Sára szobrát, az egyedülálló dupla lépcsősort és az altemplomban található II. Rákóczi Ferenc fejedelem és társai sírját, ahol rövid imát is mondtak.

Városnéző séta során érintették még az Orbán-tornyot, a városházát, az Állami Színházat, a Lőcsei-házat, Márai Sándor szobrát, elhaladtak a premontrei templom mellett, ahol jövőre megünneplik a három szent kassai vértanú hűséges életáldozatát, tovább menve elhaladtak a Miklós-börtön mellett a Rodostói-házig.

Az ebédszünet után rövid utazás következett Makrancra, ahol a Szent István király tiszteletére emelt római katolikus filiális templomban megtekintették az Erdő Péter, bíboros, prímás-érsektől kapott Szent István király ereklyét, ami fokozatosan egészült ki Boldog Gizella és Szent Imre csontereklyéivel, így együtt van az első szent magyar család.

Ezt követően a bodollói Sarlós-Boldogasszony tiszteletére szentelt filiális templomot keresték fel, ahol megcsodálták a 2016-ban Erdő Péter bíboros által megáldott szárnyas-oltárt.

Mindkét templomban a községek Asszonykórusainak éneklése szerzett nagy örömet, amit a zarándokok könnyekig meghatódva hallgattak és énekeltek.

Bízva reméljük, hogy a zarándoklat mindenkit – határon innen és határon túl – megerősített hűséges hovatartozásában és bizonyságot nyert, hogy „a fa a szél kihívásaira, gyökereivel válaszol”. Ahol épek a gyökerek, ott épek lesznek a hajtások is.  Adja Isten, hogy úgy legyen.

 

Fotóalbum itt:

 

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Árpád-házi Szent Erzsébet zarándoklat a Misszió Tours szervezésében
|
Készítette: romkat.sk
|