Meggyújtottuk az első gyertyát

Gábor Bertalan | 2.12.2018

Meggyújtottuk az első gyertyát

 

Már vidékünkön is hagyománnyá vált, hogy a karácsonyt megelőző időszakban ádventi koszorúkkal díszítjük templomainkat, otthonainkat, sőt városaink tereit is. A profán világ is ezt teszi. Igaz, számukra ez csak dekoratív elem. Mi, katolikus keresztények áhítatunk elmélyítésére, lelki előkészületünk fokozására használjuk.

 

Isten áldását kérjük igyekezetünkre és jó feltételeinkre, hogy ádvent napjaiban növekedjen bennünk a hit, a remény és a szeretet.

 

Az első gyertya fénye az ószövetség népének több évezredes szerény, reménysugaras hitének a beteljesedését jelképezi, amelyről Zakariás próféta egykor így jövendölt (Zak 2,10). „Ujjongj, örvendj Sion leánya, Jeruzsálem és népem, mert íme, én majd eljövök, és benned lakom."

 

Magunkon tapasztaljuk, hogy mennyire esendő az Isten nélküli ember. Sokan ma is minden örömüket csupán a földi javak élvezetében keresik, amelyek előbb utóbb kiábrándultsággal végződnek.

 

Ebbe a sikertelen próbálkozásba és kilátástalanságba úgy világít be Isten ígéretének reménysugara, mint az ádventi koszorú gyertyájának fénye a decemberi szürkületbe. Intve bennünket arra, hogy elhagyatottságunkban az egyetlen vigaszunk és eligazítónk Jézus Krisztus!

 

Jóságos Istenünk, köszönjük, hogy elküldeted nekünk Fiadat, aki egyetlen reményünk és üdvösségünk, mert Szívét ajándékozta az embereknek. Mit adhatunk érte cserébe Neked és embertársainknak? - Nagylelkűséget. Istenünk add, hogy ebben az ádventi szent időben, hozzád hasonlóan, mi is merjünk jobb lelkületűekké lenni! Ezt kérjük Tőled, Krisztus a mi Urunk által. Ámen.

 

Templomunkban az első gyertyát a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont elsőáldozásra készülő diákjai – Dávid és Róbert gyújtotta meg. Köszönjük.

 

 FOTÓalbum itt:

1.gyertya az egyhazi iskolakozpontban is

 

VIDEÓ itt:

Ma 16.4.2021 van, névnapját unnepli Csongor, holnap Rudolf.
Gratulálunk!
Hírek
Meggyújtottuk az első gyertyát
|
Készítette: romkat.sk
|