ÁDVENTI GYERTYAGYÚJTÁS A VÁROS FŐTERÉN

Gábor Bertalan | 2.12.2018

 

 

2018. december 2-án a város főterén: Kegyelem nektek és békesség Atyánktól, az Istentől és Urunktól, Jézus Krisztustól – köszöntéssel kezdtük az idei ádventi koszorú megáldását és az első gyertya ünnepélyes meggyújtását a városunk főterén.

 

Esperes-plébánosunk így könyörgött:

 

Mindenható Atyánk, te teremtettél mindent, te vagy a Szeretet és az Élet forrása. Te Fiadban világosságot és életet adsz nekünk, és Szentlelkeddel megvilágosítod szívünket, hogy megértsük, milyen reménységre hívtál meg minket. Köszönjük neked, hogy ebben az évben is megadod nekünk az ádventi örömet, és reményteli bizalommal élhetjük át Fiadnak, a mi Üdvözítőnknek áldott érkezését.

 

Gyermeki bizalommal kérünk: áldd meg ezt az ádventi koszorút, hogy mint a remény jele, az örök életre s a szentek közösségére figyelmeztessen minket, és add, hogy ezekben a napokban növekedjünk a te kegyelmedben.

 

A káplán atya szlovákul imádkozott:

 

Bože, ty si poslal na svet svojho Syna ako svetlo. Požehnaj X tieto sviece; nech nám v dňoch Adventu pripomínajú Ježiša Krista, ktorý chce osvietiť každého človeka. A keď budeme každú nedeľu zapaľovať nové svetlo, daj, aby sme tak rástli aj v láske ku Kristovi. Priprav naše srdcia na slávnosť jeho narodenia a daj, aby sme raz videli z tváre do tváre tvojho Syna, plného milosti a pravdy, ktorý žije a kraľuje na veky vekov.

 

Miután papjaink szenteltvízzel meghintették a koszorút a polgármester úr és felesége meggyújtották az első gyertyát.

 

A római katolikus szertartás záró áldással fejeződött be.

 

A református egyházi közösség részéről Molnár Sándor presbiter mondott imát, majd a Živena és a szepsi Asszonykórus énekelt.

 

 

  

 

 

Ma 21.6.2021 van, névnapját unnepli Alajos, holnap Paulina.
Gratulálunk!
Hírek
ÁDVENTI GYERTYAGYÚJTÁS A VÁROS FŐTERÉN
|
Készítette: romkat.sk
|
close