Szakmai és lelki találkozó

Gábor Bertalan | 8.12.2018

 

 

A katolikus fenntartású magyar tannyelvű egyházi intézmények vezetői találkoztak 2018. december 7.-én Szepsiben a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontban, hogy megosszák örömüket, gondjaikat és reményeiket. Komáromból, Gútáról, Nagymegyerből, Ipolyságról, Palástról és Udvarnokról érkeztek a becses vendégek és sorstársak.

 

Másnap, december 8.-án a Szűzanya Szeplőtelen Fogantatásának ünnepén, szentmisén vettek részt a pedagógusok, hogy miután szakmailag összébb hangolódtak, lelkiekben is elkötelezettebbekké lehessenek.

 

Jó volt hallani az elkötelezettséget, az elszántságot, a tettrekészséget egy olyan világban, ahol az evangéliumi értékrend kiveszőben van. Jó volt megtapasztalni, hogy a kisebb-nagyobb nehézségeket nem akadálynak, de kihívásnak tekintik.

 

A szentmise záró áldása előtt az intézmények vezetői emlékül és emlékeztetőül a három szent kassai vértanú emlékéve kapcsán a szent vértanúk plakátját kapták, hogy amint ők a maguk korában megőrizték hűségüket és elkötelezettségüket a keresztény értékeszme mellett, úgy pedagógusaink is igazodási pontok legyenek a diákok és a szülők számára.

 

Adja Isten, hogy a tervezett bővülő és gyakoribb találkozók megvalósuljanak és így minél hamarabb megalakuljon a katolikus fenntartású magyar tannyelvű egyházi iskolák szövetsége.

 

FotóGALÉRIA itt:

 

Ma 21.4.2021 van, névnapját unnepli Konrád, holnap Csilla.
Gratulálunk!
Hírek
Szakmai és lelki találkozó
|
Készítette: romkat.sk
|