Meggyújtottuk a második gyertyát

Gábor Bertalan | 9.12.2018

 

 

Advent második vasárnapján a második gyertyát gyújtottuk meg az ádventi koszorún. Annak jeléül, hogy nagylelkűséggel várjuk Krisztus Urunk közénk jöttét. Krisztus itt élt közöttünk, de újra eljön ítélni élőket és holtakat. Nem hagyott árván bennünket. Itt hagyta nekünk Önmagát, Testét és Vérét, hogy amíg várjuk második eljövetelét, rejtetten mindig köztünk lehessen. A Szentlélek által szól hozzánk a Szentírás szavában, hogy útbaigazítson minket, az Eucharisztiában pedig felkínálja nekünk a vele való találkozást.

 

Értékeljük ajándékait? Súlyos kérdés! – Boldog, akit készen talál, amikor kopogtat! Ne legyünk ábrándozók, ne legyünk csodavárók. Életünkben jelen van a rossz és a jó egyaránt. Nekünk, Jézus Krisztus példája szerint, az Ő szeretetével és kegyelmével kell megküzdenünk a kísértésekkel, a hamis dolgokkal, hogy hűségeseknek és a nagylelkűeknek bizonyuljunk.

 

Ó, népek Királya, vágya és szegletköve, Te az ellentéteket megszünteted, jöjj el és üdvözíts minket.

 

Templomunkban a második gyertyát a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont elsőáldozásra készülő diákja: Bráz Zoé és Pálos Erik gyújtotta meg. Köszönjük.

 

FOTÓalbum itt:

VIDEÓ itt:

 

Ma 16.4.2021 van, névnapját unnepli Csongor, holnap Rudolf.
Gratulálunk!
Hírek
Meggyújtottuk a második gyertyát
|
Készítette: romkat.sk
|