Meggyújtottuk a harmadik gyertyát

Gábor Bertalan | 16.12.2018

 

 

A templomi ádventi koszorúnkon újabb gyertyát gyújtunk, immár a harmadikat. Ha egy kicsit messzebb nézünk családi és közösségi otthonainktól, nem egyszer látunk elhanyagolt gyermekeket, dacos, egymást mardosó embereket, feldúlt családi otthonokat és közösségeket. Gyengék vagyunk és esendők, de erősek leszünk, ha imáink, szenvedésünk és munkánk felajánlásával, mindannyiunk lelkébe eljön Jézus, az élő Isten bölcsessége és világossága.

Kedves kötelességünk, hogy életmagatartásunkkal tanúi legyünk Isten szeretetének. Jó szavunkkal, példánkkal, nevelésünkkel, a rászorultak testi-lelki megsegítésével, a szomorkodók megvigasztalásával sokat tehetünk a jóság és az irgalom terjesztéséért.  Igyekezzünk valóra váltani Szent Pál apostol ajánlását: „Örüljetek testvérek, az Úrban mindig, újra mondom, örüljetek. Ismerje meg mindenki szelídségeteket: az Úr közel van. Ne legyetek semmiben sem aggodalmaskodók, hanem mindenben terjesszétek kéréseiteket Isten elé”. (Fil 4,1-6)

 

Ó, Bölcsesség, aki a magasságbeli ajkáról jöttél, aki a kezdettől a végig mindeneket elérsz, aki erősen és szelíden kormányzol mindenkit: jöjj el és taníts meg minket a bölcsesség törvényére.

 

A harmadik gyertyát a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont diákjai Barbara és Márk gyújtották meg.  

 

FOTÓgaléria itt:

 

VIDEÓ itt:

Ma 21.4.2021 van, névnapját unnepli Konrád, holnap Csilla.
Gratulálunk!
Hírek
Meggyújtottuk a harmadik gyertyát
|
Készítette: romkat.sk
|