A Missziós kereszt ismét Kassán

Gábor Bertalan | 25.1.2019

 

Amint arról már beszámoltunk az 52. Eucharisztikus Kongresszus missiós keresztje 2019. január 11-28. között a kassai főegyházmegyében zarándokolt. Bernard Bober, érsek-metropolita 2019. január 15.-én Kassán, a premontrei templomban szentmise keretében ünnepélyesen a keresztre helyezte boldog Kolesár Anna ereklyéjét, amit Esztergomban, a napokban fognak végérvényesen a keresztre rögzíteni. A keresztet miután Radból visszahozták a kassai premontrei templomba a nagykaposi és a szepsi esperesi körzet papsága 2019. január 24.-én közösen rótta le tiszteletét a becses jelkép előtt.

A szentmise főcelebránsa, ünnepi szónoka és a lelki nap főelőadója Dr. Fábry Kornél a NEK főtitkára volt, aki köszönetet mondva a szíves fogadtatásért tájékoztatta a papságot a további lehetőségekről és kihívásokról. A Szent Gellért tanulmányi házban megtartott rekollekció második részében Dr. Legeza László: Rágalmak és valóság című könyvét mutatta be. Köztudott, hogy a szerző mérnök, fotográfus, több egyháztörténelmi témájú könyvet írt, fényképezett. Ebben a kötetében egy régóta dédelgetett tervét valósította meg, összegyűjtötte az Egyházat ért rágalmakat, tanulságul szembeállítva a tagadhatatlan ténybeli és tudományosan megalapozott valósággal.

Az előadások között Török Máté a Mistrál együttes vezetője énekével és zenei tehetségével segítette elmélyítette a hallgatóság elkötelezettségét az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus méltóságteljes megrendezésének elősegítésében.

A lelki találkozót megtisztelte becses jelenlétével a főegyházmegye főpásztora Bernard Bober érsek-metropolita is, aki ismételten megköszönte a Missziós kereszt jelenlétét a főegyházmegyében és kifejezte örömét, hogy a keresztet boldog Kolesár Anna ereklyéje is ékesítheti.

 

     

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
A Missziós kereszt ismét Kassán
|
Készítette: romkat.sk
|
close