Makranci jubileum

Gábor Bertalan | 24.2.2019

 

 

2019. február 23.-án tartotta évzáró közgyűlését a Csemadok makranci alapszervezete és a Cserepszín éneklőcsoport, megalakulásuk 25. évfordulója kapcsán. A találkozó kezdetén Turnyánszky Veronika Wass Albert versét szavalta, többek között a közismert sorokat:

               Üzenem a háznak, mely fölnevelt:

  a fundamentum Istentől való,

  és Istentől való az akarat,

  mely újra építi a falakat.

  A víz szalad, de a kő marad,

  a kő marad...

 

A Pelegrin János, elnök vezette ünnepségen megjelentek: a Csemadok járási elnökségének tagjai, a Hidvégardói, a Bodollói, a Szepsi asszonykórusok és az ugyancsak Szepsi Živena. Az egybegyűlteket örömmel köszöntötte Lacko Mária, polgármesterasszony, aki beszédében kiemelte a tagadhatatlan tényt: egynek minden nehéz, de sokaknak szinte semmi sem lehetetlen.

 

Örülünk, hogy a mai szentlecke üzenete ismét telitalálat volt az ünneplők számára is: 1A hit a remélt dolgok biztosítéka, a nem látható dolgok bizonyítéka. 2Őseink ebből merítettek bizonyosságot. 3A hitből ismerjük meg ugyanis, hogy a világot az Isten szava alkotta, vagyis a látható a láthatatlanból lett (Zsid 11,1-3). Ezért kívánjuk részükre továbbra is a hit csorbítatlan ismeretét, megélését és továbbadását.

 

Jövőbeli áldásos működésükhöz, valamint szellemi, lelki és vallási gyökereik ápolásához erőt, egészséget, kitartást és hűséget kívánunk.

 

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Makranci jubileum
|
Készítette: romkat.sk
|
close