Ünnepélyes beiratkozás

Gábor Bertalan | 2.4.2019

 

 

2019. április 1-jén a városi művelődési központban kezdődött a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont intézményeibe az ez évi beiratkozás. Nagy István igazgató köszöntője után Gábor Bertalan esperes-plébános üdvözölte az egybegyűlteket. Kifejezte sajnálatát, hogy a nagysikerű március 15.-ei program után nem szólt az egybegyűltekhez.

 

Napjaink családtalan, nemzettelen és a keresztény kultúra szándékos és szisztematikus mellőzése idejében köszönjük meg, hogy a szűkebb pátriában van egy hely, egy épülő fészek, ahol mindez megtalálható.

 

Nem mintha ez másút nem lenne jelen. Sőt, örvendetes, hogy a szűkebb pátriában több helyen igyekeznek ilyen céllal nevelni, oktatni. Ezekkel az intézetekkel jó lenne a jövőben szorosabb egységben együttműködni.

 

Ha itt a városban mégis ezt az épülő központot tartja elsődlegesnek, azért teszi, mert szerény meggyőződése, hogy a kapott talentumokat helyben kell értékelni, ápolni és kamatoztatni. Ahogyan egy fát nem lehet távolról pátyolgatni, úgy a családcsemetét sem.

 

Az iskolaközpont létrehozása a keresztény családok kérése volt, akik alapvető emberi jogaikra hivatkozva, keresztény életszemléletben kívánják neveltetni és oktatni gyermekeiket.

 

Ezúton is köszönjük a magyar kormány nagylelkű támogatását az épülő iskola kapcsán. A fészek rakódik, most már csak fiókák kellenek…

 

Az óvodások létszáma és műsora minden téren reménykeltő volt. Adja Isten, hogy a szűkebb pátriában egyre többen értsék meg az idők jeleit. 

 

FOTÓgaléria itt:

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
Ünnepélyes beiratkozás
|
Készítette: romkat.sk
|