A tűzoltókocsi ünnepélyes megáldása

admin | 7.4.2019

 

 

Makrancon 2019. április 7-én a makranci önkormányzat és a helyi önkéntes tűzoltószervezet közös ünnepségre gyűlt össze Szent Flórián szobra előtt, hogy átvegyék a T-815 Cas 32 típusú tűzoltókocsit.

 

Mgr. Lacko Mária polgármesterasszony az önkormányzat, a tűzoltóság részéről a kerületi és a járási parancsnokság előjárói mondtak ünnepi beszédet, amelyek után megáldásra került az új gépjármű.

 

Mons. Gábor Bertalan helyi esperes-plébános így imádkozott: Hallgasd meg, Urunk, alázatos könyörgésünket. Áldd † meg szentséges és hatalmas jobboddal ezt a járművet, amelyet a te nevedben megáldunk. Dicsőséges vértanúdnak, szent Kristófnak és szent Flóriánnak közbenjárására állítsd kegyesen őrizetére szent angyalodat mindazoknak, akik ezen utazva mentőszolgálatot teljesítenek és segítik az értékek őrzését és védelmét. Minden veszély közepette nyújts nekik gondviselő oltalmat. Mentésük legyen mindenkor sikeres, érkezésük időbeli és szerencsés. Mutasd meg szolgáidnak az üdvösség útját, hogy kegyelmeddel támogatva a földi élet mulandó változandóságai és vándorlása után eljussanak egykor örök céljukhoz. Krisztus, a mi Urunk által. - Ámen.

 

   

Ma 19.4.2021 van, névnapját unnepli Emma, holnap Tivadar.
Gratulálunk!
Hírek
A tűzoltókocsi ünnepélyes megáldása
|
Készítette: romkat.sk
|
close