A gimnazisták keresztútja

Gábor Bertalan | 15.4.2019

 

2019. április 15-én a Ferencz Attila, hitoktató vezetésével a gimnazisták a hittanóra keretében keresztúti ájtatosságon vettek részt, ami alkalmat adott szentgyónásra is. Néhányan éltek is a lehetőséggel.

A keresztény fiatalok sohasem voltak, vannak és lesznek könnyű helyzetben. Közösségük, egyházi közösség világi környezetben. Ugyanolyan gyerekek, mint a nem vallásosak, kezükben ugyanúgy ott van az elmaradhatatlan mobiltelefon, és a nehézségeik-örömeik is nagyon hasonlóak, mint minden más fiatalé. Mintha két világ határvonalán mozognának.

Egy fiatal számára vallásosnak lenni sokszor egyenlőnek tűnik a hátrányokkal, a tiltásokkal. Pedig ez nem így van. Ezt megsejtetni velük, a kihívások kihívása.

Egy anekdota szerint volt egyszer egy három nyelven beszélő, gyönyörűen éneklő zurka-madár, amelyet egy férfi elküldött távol lakó édesanyjának. Ám amikor felhívta, kiderült, hogy a madarat az anyuka nem „rendeltetésének megfelelően” használta, hanem megsütötte és megette.

Ugyanígy lehetünk az életünkkel is: sokszor fel sem fogjuk, mit kezdjünk vele, pedig aki hisz, annak számára óriási kincseket tartogat. A hittel megélt élet előny és ajándék, boldogság és béke, annak, aki komolyan veszi. Természetesen, idő kell hozzá és tapasztalat, hogy meglássuk, milyen ereje és értéke van annak, ha valahová tartozhatunk.

Adja Isten, hogy fiataljainak megérezzék, van honnét a világba menniük, és a mindennapok gondjai közül időnként van hova visszatérniük egy kis erőért.

   

Ma 21.6.2021 van, névnapját unnepli Alajos, holnap Paulina.
Gratulálunk!
Hírek
A gimnazisták keresztútja
|
Készítette: romkat.sk
|
close