Államtitkári látogatás

Gábor Bertalan | 20.5.2019

 

 

2019. május 20-án Szepsibe látogatott Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és kísérete: Haraszti Attila – főkonzul, Magyarország Kassai Főkonzulátusáról, Czimbalmosné Molnár Éva - felvidéki főosztályvezető, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságáról.

 

Miután az államtitkár a városházán találkozott a város vezetőivel, élükön Borovsky Slavomír polgármesterrel, a további meghívottaknak ezután nyílott lehetőség a vele való találkozásra a Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ Galériájában, ahol kiemelt téma volt az egyházi iskolaközpont építése. A találkozó után terepbejárás volt az épülő iskolaközpont építkezési területén Puskás Géza – kivitelezővel, a Flex-Ps 93BT vezetőjével, valamint a Jövőért Alapítvány tagjaival és vezetőségével, Bartók Csaba elnökkel és Iván László ügyvezető elnökkel.

 

Délután az államtitkár a Debrődre látogatott, ahol a helyi önkormányzat meghívásra ünnepi beszédet mondott a Zarándokszálló ünnepélyes átadásán, amelynek megépülését a magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta. Az átadó ünnepségen a történelmi egyházak képviselői áldó imát mondtak, közreműködtek a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont alsó tagozatos tanulói és a debrődi Tüzikék Asszonykórus.

 

A látogatás reménykeltő eredménye: az iskolaközpont átadásának dátuma 2020. március 15. A tanítás megkezdése – 2020. szeptember 1. A találkozón újabb bizonyítást nyert a bódva-völgyiek tudatos ragaszkodása a szellemi, lelki és anyagi értékeikhez, nemkülönben az is, hogy a magyar kormány lehetőségeihez mérten mindent megtesz a határon túl élők sokrétű megmaradása érdekében.

 

Köszönet és hála mindenkinek, aki a saját helyén, az adott és kapott lehetőségeivel elősegíti népünk boldogulását határon innen és határon túl.  

 

 Fotógeléria itt

Ma 11.5.2021 van, névnapját unnepli Ferenc, holnap Pongrác.
Gratulálunk!
Hírek
Államtitkári látogatás
|
Készítette: romkat.sk
|